Voorburg geeft gul aan Voedselbank

Actueel 72 keer gelezen

Voorburg - “Ongekend”, noemt Nan de Smet de gulheid waarmee gegeven is. De actie die de afgelopen zaterdagen door de Rotaryclub Voorburg is gehouden bij AH Julianaplein te Voorburg voor de voedselbank Stichting Buren, bracht maar liefs 195 kratten aan waren op.

De klanten vonden het een geweldige actie en wilden graag meewerken. Iedereen kreeg een boodschappenlijstje met het verzoek één artikel daarvan te kopen. Bij veel klanten bleef het niet bij één boodschap, maar zij gaven er meerdere. Sommigen kochten alles wat er op het lijstje stond. Er waren zelfs mensen speciaal gekomen om iets te doen voor de medemens. De reacties liepen uiteen van; “dat moeten jullie iedere week doen”, “ik kom volgende week weer” en “ik geef geen geld, maar dit doe ik graag.”

Nan de Smet vond het hartverwarmend. Het boodschappenlijstje bestond vooral uit artikelen die de voedselbank nooit in haar assortiment heeft, maar wel noodzakelijk zijn in een gezin. De voedselbank is de leden van de Rotaryclub Voorburg en AH erg dankbaar dat ze deze actie mogelijk hebben gemaakt. Naast de giften van de klanten heeft AH zelf een container snoepgoed geschonken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant