Burgers cel in na ingrijpen mishandeling

Actueel 28 keer gelezen

Leidschendam - Een 39-jarige Schiedammer en zijn 25-jarige plaatsgenoot grepen op zondag 19 december direct in, toen zij zagen dat een 28-jarige Leidschendammer diens 18-jarige vriendin mishandelde. Dat is de uitkomst van politieonderzoek naar een mishandeling op de Vlietweg.

De 39-jarige haalde een tafelpoot uit zijn auto en sloeg daarmee met zoveel kracht in op de Leidschendammer, dat de 28-jarige man zwaar gewond moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Omdat de toedracht van de zware mishandeling en de rol van de 25-jarige Schiedamse nog onduidelijk waren, werd een SMS-Alert bericht verzonden.

Een getuige meldde zich naar aanleiding van dit bericht. Hoewel het te hulp schieten van een slachtoffer op zich een goede zaak is, was hier kennelijk sprake van buitensporig geweld. Om in aanmerking te komen voor strafuitsluiting dient er sprake te zijn van de verdediging van een ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding van je eigen of andermans lijf, eerbaarheid en goed. Het is aan de rechter om te bepalen of er in dit geval voldoende sprake van was (DJ).

De politie heeft beide Schiedammers in ieder geval in verzekering gesteld en proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De 39-jarige man werd op woensdag 22 december geleid voor de rechter-commissaris.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant