GB: College heeft tracé al geaccepteerd

Actueel 24 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Uit de briefwisseling tussen de colleges van B&W van Leidschendam-Voorburg en Den Haag die door de fractie van Gemeentebelangen is opgevraagd, blijkt dat rond de Vlietzone, Rotterdamsebaan en de Golfvereniging Leeuwenbergh er vergaande gesprekken zijn gevoerd, waarover de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg door het college nooit is geïnformeerd.

Het bestaan van deze briefwisseling kwam aan het rollen door de geregelde e-mails met de stand van zaken rond de Vlietzone en Rotterdamsebaan vanuit een bewoner van Park Leeuwenbergh, René de Groot. Hierin werd onlangs naar een voor de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg onbekende brief van het college verwezen. Dit was voor Gemeentebelangen aanleiding om wethouder Van Ostaijen daar in de gemeenteraad nader op te bevragen. Dat leverde niet veel op, omdat de wethouder zich op andere brieven had voorbereid. Vervolgens leverde het college keurig de gevraagde brieven alsnog aan.

Randvoorwaarden

Uit die brieven blijkt volgens Gemeentebelangen dat het college van Den Haag klip en klaar duidelijk heeft gemaakt hoe de situatie rond de Rotterdamsebaan er voor staat. De randvoorwaarden die de minister van Verkeer en Waterstaat heeft gesteld, bemoeilijken hoe dan ook al het opschuiven van de tunnelmond en als er geen aanvullende financiering van 60 miljoen euro wordt gevonden, dan gaat het opschuiven al helemaal niet door. Het college van Leidschendam-Voorburg zegt vervolgens niet bereid te zijn een substantiële bijdrage te leveren aan die benodigde 60 miljoen euro. Wel geeft het college aan bereid te zijn 'alles in het werk te stellen dat de noodzakelijke juridisch-planologische stappen tijdig worden gezet'.

Golfbaan naar Leidschendammerhout

Ook blijkt volgens Gemeentebelangen dat het college van Den Haag de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft verzocht te onderzoeken of de Golfvereniging Leeuwenbergh in de Leidschendammerhout terecht zou kunnen. De gemeente Den Haag doet zelfs een concreet voorstel aan Leidschendam-Voorburg om de toekomst van de golfvereniging ook in de toekomst te kunnen verzekeren. Voor het college van Leidschendam-Voorburg komt dat voorstel te vroeg en wil men eerst de nadere plannen rond de Vlietzone afwachten. Als het de Leidschendammerhout moet worden, dan zegt het college van Leidschendam-Voorburg wel alvast alle medewerking toe.

Alles allang besproken

Frank Rozenberg, vice-fractievoorzitter Gemeentebelangen, meent dat uit de briefwisseling tussen de colleges van Den Haag en Leidschendam-Voorburg valt op te maken dat het college van Leidschendam-Voorburg eigenlijk het tracé van de Rotterdamsebaan al heeft geaccepteerd en daar ook gewoon aan meewerkt. “De brief die het college van Leidschendam-Voorburg vorige maand over de varianten Rotterdamsebaan naar Den Haag stuurde komt daarmee wat ons betreft in een ander daglicht te staan. Het lijkt op stoere taal in de richting van Den Haag, maar het merendeel is al lang in het overleg tussen Den Haag en Leidschendam-Voorburg besproken.”

Gemeentebelangen is daarom zeer benieuwd naar de behandeling van de Vlietzone/Rotterdamsebaan in de eerstvolgende commissie Openbaar Gebied (12 januari). Rozenberg: “Het lijkt mij dat het college wat aan de gemeenteraad heeft uit te leggen, zeker ook gelet op het niet informeren over het van Den Haag ten aanzien van de Golfvereniging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant