Definitief ontwerp deel Parkweg Voorburg

Gemeente 105 keer gelezen

Voorburg - Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het bijgestelde ontwerp voor de herinrichting van de Parkweg tussen de Franse Kerkstraat en de Wielemakersslop.

"Dit plan laat de Parkweg, als entree van de oude dorpskern, beter aansluiten bij het gebied rond de Herenstraat. De verblijfskwaliteit gaat hiermee omhoog", aldus de gemeente.

Het plan maakt de aanplant van maximaal 25 bomen mogelijk. Tussen de rijbaan en de trottoirs komt een beperkt hoogteverschil. De rijbaan krijgt geluidreducerend asfalt. In het voetgangersgebied rond de Oude Kerk worden gebakken klinkers toegepast. Bij de Van Schagenstraat komt een derde voetgangersoversteekplaats. De bushalte, die hier nu is, krijgt uit een oogpunt van verkeersveiligheid een andere plek.

Bij de totstandkoming van het herinrichtingsplan heeft de gemeente gebruik gemaakt van de wensen en suggesties van verschillende belangenorganisaties en centrumbewoners. Zij worden uiteraard geïnformeerd over het aangepaste plan. Naar verwachting start de uitvoering van de werkzaamheden aan de riolering en de weg in mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant