Nieuw horecabestuurslid Wim van Leeuwen:

Ondernemer in Beeld 314 keer gelezen

Wim van Leeuwen stelde zich tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Ondernemers Oud Voorburg kandidaat als bestuurslid ‘Horeca’. De partner van Bettina Wouters, eigenares van café De Hopkamer, werd vervolgens onder applaus geïnstalleerd. “Maar ik heb meteen een duidelijke boodschap,’’ zegt Van Leeuwen. “Het is belangrijk dat we met elkaar als horecaondernemers de krachten gaan bundelen. Als dit niet gebeurt, dan slagen we er niet in om in de nabije toekomst meer mensen naar het Oude Centrum te trekken. Ik doe dan ook een oproep aan iedereen om lid te worden van onze ondernemersvereniging. Met elkaar kunnen we pas een stevige vuist maken.’’

Vervolgens richtte Van Leeuwen, die deze functie op vrijwillige basis gaat bekleden, zijn pijlen op de gemeente. “Veel ambtenaren van de gemeente Leidschendam-Voorburg weten totaal niet wat zich in de horeca in het Oude Centrum afspeelt, ‘’ zegt hij. “Sterker nog, zij staan enigszins buiten de realiteit. Dat is een conclusie die veel van onze collega’s helaas hebben moeten trekken. Er worden regelmatig besluiten genomen, die haaks staan op de praktijk.’’

Voorbeeld

“Laat ik een voorbeeld noemen,’’ vervolgt Van Leeuwen. “Kijk bijvoorbeeld naar het vergunningenbeleid. Voor café De Hopkamer vroegen we een uitbreiding van onze terrasvergunning aan voor de onlangs gehouden Koninginnedag. Toen het antwoord binnenkwam stond er het jaar 2010 bovenaan de brief en had de gemeenteambtenaar het over Vlietland. In de vervolgcorrespondentie had men het vervolgens over een terrasvergunning voor café De Hopkamer aan de Rozenboomlaan, terwijl iedereen toch wel weet dat we al jaren in de Kerkstraat zijn gevestigd. Maar goed, positief vond ik wel het betoog van de wethouders Mijdam en Van Ostayen tijdens de ledenvergadering. Ik had toch echt wel de indruk dat zij zich op een goede manier inzetten. Al zal de toekomst uitwijzen wat het resultaat hiervan zal zijn.’’

Uitnodiging

Wim van Leeuwen nodigt alle beleidsambtenaren, die over de horeca in de gemeentegrenzen gaan, uit om eens persoonlijk kennis te maken. “In al die jaren is er nog niemand langs geweest om zich persoonlijk even te komen voorstellen,’’ zegt hij. “Dat telt niet alleen voor ons, maar ook voor andere horecaondernemers. Sterker nog, kom gewoon eens gezellig een drankje drinken of in de restaurants een hapje eten. Dan ervaar je tenminste in de praktijk waar de besluitvorming over gaat. Onze deuren staan in elk geval voor hen open.’’

Projectgroep

Van Leeuwen wil overigens echt werk maken van zijn bestuursfunctie. “Vooropgesteld, ik zit niet even op een erebaantje te wachten,’’ stelt hij. “Maar ik hoop dat andere horecaondernemers zich op korte termijn bij ons melden om onze commissie ‘Horeca’ in het bestuur op te vullen. Ik ga op korte termijn iedereen een brief sturen met het verzoek om lid te worden. Alleen op deze wijze kan er iets gaan veranderen. Want dat er iets moet gebeuren, dat is inmiddels wel duidelijk. Niet alleen in de contacten met de gemeente. Tevens is het belangrijk dat activiteiten binnen het Oude Centrum, door en met de horecaondernemingen die in het Oude Centrum gevestigd zijn, worden bedacht en gerealiseerd."

"Ik ben blij dat Laura Olsthoorn van ‘Bij de Haard’ zich heeft aangeboden om in de commissie deel te nemen. De start is er. Samen werken we nu aan het idee om de Kerkstraat tijdens de Vlietdagen om te dopen tot ‘Rue Culinaire’. Ideeën, voorstellen en aanmeldingen zijn van harte welkom; graag middels een e-mail aan info@dehopkamer.nl.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant