Betaalbare zorg voor ouderen en zieken

Ondernemer in Beeld 150 keer gelezen

Op het moment dat er door het College in de voorjaarsnota een miljoenenbezuiniging in de zorg in Leidschendam- Voorburg is afgekondigd, heeft een aantal ondernemers besloten om de zorginstanties de helpende hand te bieden. “Deze bezuinigingen gaan wel heel ver. Sterker nog, dit gaat wel gewoon veel te ver”, zegt Monique Brus van thuiszorgorganisatie Omega Care. Het raakt hier een grote groep ouderen die ons land in het verleden nota bene hebben opgebouwd. Ook chronisch zieken zijn zwaar de dupe. We moeten daarom kijken of we hier iets aan kunnen doen”.

“Ik steun alle initiatieven om er voor te zorgen dat de zorginstanties hun werk kunnen blijven doen”, vult Carla Verhagen aan van Medisch Centrum De Bron en drogisterij De Waag uit de Herenstraat 6 waar sinds 1 mei ook Omega Care is gevestigd.

Omega Care is een thuiszorgorganisatie uit Leidschendam-Voorburg dat verpleging, verzorging en verdere hulpverlening bij mensen aan huis organiseert. “Ons bedrijf heeft ervaren en gespecialiseerde medewerkers in huis voor het leveren van thuiszorg en (medische) hulpverlening”, zegt Monique Brus.

“De visie is dat de zorg- en hulpverlening ten alle tijden maatwerk is. De cliënt staat centraal. Dat zou de overheid zich ook eens moeten realiseren. We bouwen bewust een speciale band op met de mensen die we mogen begeleiden. Maar we zijn er niet alleen voor ouderen, ook voor mensen die na een ziekenhuisbezoek thuis komen. Het is toch geweldig als je bijvoorbeeld mensen zo kunt helpen in hun eigen omgeving? Tevens geeft het ons enorm veel voldoening als oudere mensen dankzij onze hulp gewoon in hun eigen huis kunnen blijven wonen”.

Eerlijke benadering

“Daarnaast staan de medewerkers van drogisterij De Waag en Medisch Centrum De Bron, waar een aantal specialisten is gevestigd, voor iedereen klaar”, zegt Carla Verhagen. “We hebben ons gespecialiseerd in advies en een eerlijke benadering naar de mensen toe. Soms adviseren we dan ook om bepaalde producten juist niet te nemen. Aandacht staat hierbij centraal. Dat is juist overigens het goede werk dat de zorginstanties de afgelopen jaren hebben gedaan”/

Krachten bundelen

“Chronisch zieken, hulpbehoevenden en mensen die eenzaam zijn”, verdienen steun, hulp en inderdaad heel veel aandacht”, aldus Monique Brus. “We moeten daarom met elkaar de krachten bundelen. Ik ben daarom overigens bijzonder blij dat Omega Care in medisch Centrum De Bron is gevestigd. We zitten zodoende vlak naast een drogisterij met een enorm assortiment en andere medisch specialisten zijn binnen handbereik. Onze kennis en ervaring bestaan onder andere uit huishoudelijke hulpverlening, persoonlijke hulpverlening, medicijnenbezorging, boodschappenservice, hulp bij koken, gezelschap houden, uitstapjes, het voorkomen van isolement, hulp bij de computer of andere apparatuur, verpleging en 24-uurs zorg."

"We helpen overigens ook als familieleden en partners even weg moeten en dan hun dierbare even alleen laten. Ook dan staan we paraat. Het is enorm belangrijk om te weten hoe iemand zijn leven er uit ziet en respect te hebben voor het standpunt van de cliënt”, vervolgt Monique. “De cliënt bepaalt de regie en is leidend. Voor iedereen hebben we vervolgens een eigen plan van aanpak dat in ons kantoor in Medisch Centrum De Bron nauwkeurig wordt uitgewerkt en besproken”.

Oproep

“We roepen alle medewerkers van de lokale zorginstanties op om zich bij ons te melden”, besluiten Monique Brus en Carla Verhagen. “We willen graag de (bezuiniging)ervaringen delen om te kijken waar de mogelijkheden liggen. Dit geldt overigens ook voor vrijwilligers en personeelsleden die door de bezuinigingen hun werk of baan kwijt raken. We hebben sowieso overigens een aantal vacatures. In de nabije toekomst gaan we allerlei acties organiseren zodat de thuiszorg en de medische zorg via De Bron en het assortiment van drogisterij De Waag voor iedereen betaalbaar blijft”.

Monique Brus is bereikbaar via het mobiele nummer van Omega Care 06 - 31 979 052 en het e-mailadres info@omegacare.nu Carla Verhagen via de nummers 070- 300 1880 of het e-mailadres info@cmcdebron.nl. Nadere informatie is ook te vinden via de websites www.omegacare.nu en www.cmcdebron.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant