Beschuit met Muisjes Kraamzorg

Ondernemer in Beeld 306 keer gelezen

Leidschendam - Spannende tijden zijn aangebroken, er is een kindje op komst. Een blijde, maar vooral ook bijzondere gebeurtenis die vraagt om speciale aandacht binnen een gezin. Voordat de beschuit met muisjes op tafel kunnen, zijn er echter nog een heleboel vragen.

Negen maanden zwangerschap lijkt een lange tijd, maar in de praktijk blijkt dat deze maanden echt nodig zijn om iemand voor te bereiden op het komende ouderschap. Want wat gebeurt er als de wettelijke 49 uur kraamzorg voor een kersverse ouder voorbij zijn? “Daar kunnen we je alles over vertellen, want iemand zijn leven verandert volledig”, aldus Frits en Marion Hengst, die zelf een huilbaby hadden. En daarmee is uitgerekend het ondernemerschap voor hen begonnen…..

“We hebben drie kinderen die inmiddels 24, 25 en 26 jaar oud zijn,’’ vertelt Marion Hengst. ,,Maar de eerste was dus een huilbaby. Toen ervaarden we wat er allemaal voor komt kijken als je zoiets overkomt”.

“We belden dan de verloskundige, die enkel aangaf de baby te horen huilen en zei dat het vanzelf wel weer over ging,’’ vult Frits Hengst aan.

"Daar konden we op dat moment niets mee. We hebben het uiteindelijk zelf allemaal moeten oplossen. Maar dit heeft ons wel aan het denken gezet. Dit resulteerde er toe dat we zelf de kraamzorg in zijn gegaan. Ik werkte weliswaar nog als verkoper in loondienst, maar op een gegeven moment heb ik m’n baan opgezegd en ben volledig voor ‘Beschuit met Muisjes’ gaan werken”.

Familiebedrijf

Na de opstart in 2005 is er inmiddels sprake van een florerende kraamzorgorganisatie. Naast ‘Beschuit met Muisjes’ hebben Frits en Marion ook de bedrijven ‘Baby’s First Days’ en ‘Private Kraamzorg’ opgezet. De organisatie is in de loop der jaren een hecht familiebedrijf geworden.

Beschuit met Muisjes wordt gerund door Ingrid en Baby’s First Days door Annete, beiden zijn zussen van Marion Hengst. En Robin is nauw betrokken bij Private Kraamzorg, dat momenteel zelfs in Qatar actief is. “Op de verjaardagen is kraamzorg het voornaamste gespreksonderwerp”, lacht Marion Hengst.

“Maar omdat we een familiebedrijf zijn, staan we dichter bij onze cliënten. We hebben er daarom bewust voor gekozen om drie kleinere kraamzorginstellingen te beginnen met aan het hoofd van iedere instelling een gemotiveerde leidinggevende. Hierdoor blijven we voor onze cliënten klein, persoonlijk en bereikbaar. Dat is onze grote kracht.”.

Opleiden

“We zijn als organisatie lid van het Branchebelang Thuiszorg Nederland”, vult Frits aan. “Tevens is ‘Beschuit met Muisjes Kraamzorg’ door de Stichting Zorg voor Borstvoeding erkend door middel van het zogenaamde WHO/UNICEF Borstvoedingscertificaat. En als Calibris erkend leerbedrijf draagt de organisatie maatschappelijk gezien haar steentje bij met het opleiden.

Dit gebeurt in samenwerking met hun andere organisatie ‘de Bakermat Opleidingen’. Het doel hiervan is om enthousiaste jonge volwassenen, allochtonen en herintreders tot volwaardige kwaliteitsgerichte kraamverzorgsters op te leiden die het gezin centraal hebben staan”.

Samenwerking

Tevens heeft de kraamzorgorganisatie van Frits en Marion Hengst een samenwerkingsverband met de Kring Leiden en Lijn 1 uit Den Haag. “Dit is een ketensamenwerking met onder andere ziekenhuizen, thuiszorg en verloskundigen”, legt Frits uit. “Onze visie is niet alleen vakkundig en betrouwbaar personeel, maar ook dat met je elkaar de krachten moet bundelen”.

“Ons kantoor is vanaf 09.30 uur tot en met 16.30 uur bereikbaar. Voor spoedgevallen kan men zich altijd via onze centrale laten doorverbinden of rechtstreeks bellen via de bereikbare dienst. We zijn dus 24 uur per dag bereikbaar”, besluit Marion, die graag iedereen verwijst naar hun website www.beschuitmetmuiskraamzorg.nl, waarop nog veel achtergrondinformatie is te vinden. De kraamzorgorganisatie bereikbaar via het nummer 070- 3270 730 is gevestigd aan de Veurse Achterweg 20 in Leidschendam. (Boven de Forddealer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant