‘Bouw een speciale band met je huisdier

Ondernemer in Beeld 78 keer gelezen

Voorburg - Kennis, service en een enorme betrokkenheid bij de zorg voor dieren. Dat is de conclusie na een uitvoerig bezoek aan Buddies Dierentotaalzaak in de Voorburgse Herenstraat 119 A. Eigenaar Menno de Jong heeft dan ook een enorm assortiment opgebouwd. Ook is hij nauw betrokken bij de VOOV, de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg en organiseert hij tal van maatschappelijke activiteiten. Tevens importeert hij wijnen uit de Elzas via de website www.lechateaudemamere.nl.

“Buddies staat vooral voor een speciale band tussen mens en dier”, zegt Menno. “Het is goed om zoiets op te bouwen. Onze zaak biedt daarom vele bijzondere dingen. Dan kun je denken aan het klimmeubel voor een kat en innoverend honden- en kattenspeelgoed. Tevens hebben we veel soorten dierenvoeding in huis. We bezorgen aan huis in Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Nootdorp en Den Haag. Tevens zijn we aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo en volgen nog steeds regelmatig cursussen. Onlangs hebben we nog de EHBO-cursus gevolgd voor dieren van de nieuwe dierenartsenpraktijk in Voorburg De Dierendokters”.

Website

Menno: “We hebben overigens een heel uitgebreide internetsite met een webshop. We zijn specialist in dierenpenningen, maar leveren alles via de webshop door heel Nederland. Dit loopt bijzonder goed, want hier is een grote behoefte aan. Hetzelfde geldt voor het verzorgen van huisdieren bij de mensen thuis tijdens de vakantie. Inmiddels zitten mijn vrouw en ik al volgeboekt tot augustus. Wel is er nog ruimte in ons pension voor konijnen, knaagdieren en vogels”.

Activiteiten

In de loop der jaren heeft Buddies veel activiteiten georganiseerd. “Gratis gebitscontrole, fotografen en zelfs een paragnost, die de problemen van dieren kon doorzien, heeft een sessie bij ons in de zaak gedaan”, lacht Menno. “Het is overigens ongelooflijk hoeveel belangstelling zo’n paragnost trekt. Men is kennelijk toch heel erg in de toekomst van het huisdier geïnteresseerd”.

Betrokkenheid

Tevens toont Menno de Jong zijn maatschappelijke betrokkenheid door de functie van secretaris te bekleden van de VOOV, de actieve ondernemersverenging uit Oud Voorburg. “Het is belangrijk dat we in het Oude Centrum de krachten bundelen”, zegt hij. “De VOOV is een prima functionerende ondernemersvereniging. Ik roep alle ondernemers van de Parkweg en het Oude Centrum daarom op om lid te worden. Met elkaar kun je veel meer activiteiten ontplooien en als het nodig is een vuist maken richting de gemeente. Op de website www.voorburgcentrum.nl is meer informatie over de VOOV te vinden. Deze website wordt door mij onderhouden, dus als iemand daar informatie voor heeft of suggesties dan kan men dat aan mij doorgeven (info@voorburgcentrum.nl)."

Uitgebreide website

“Iedereen kan op www.buddies-voorburg.nl alvast een kijkje nemen, maar we nodigen iedereen uit om eens in onze winkel in de Herenstraat 119a te komen”, aldus Menno. “Onze openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.30 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan ook op het Zwarte Pad (dit ligt vlak achter de winkel) met de blauwe schijf. Laden van zware artikelen kan dan via onze achteruitgang en uiteraard kunnen we hierbij de helpende hand bieden”.

Zure appel

“We zitten op een prima locatie”, besluit Menno. “Ook met het oog op de toekomst, want door de herinrichtingsplannen van het Oude Centrum en de Parkweg gaat er veel in het voordeel van de winkeliers en de bezoekers veranderen. Uiteraard zullen we wel even door de zure appel moeten heen bijten als het gaat om de uitvoering van de werkzaamheden. Maar we vertrouwen er op dat dit dusdanig gebeurt dat onze klanten er zo min mogelijk last van hebben”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant