Foodmaster Sijtwinde aan het Sluisplein

Ondernemer in Beeld 206 keer gelezen

Leidschendam - Hoeveel familiebedrijven raken niet in moeilijkheden als de broers, zussen of aanhang het niet langer met elkaar kunnen vinden? Maar bij Foodmaster Sijtwinde is er sprake van het tegenovergestelde.

Wie een aantal uurtjes in de fraaie eetgelegenheid, met zicht op de sluis en de voorbijgaande boten doorbrengt, komt tot de conclusie dat de familie Eksi een voorbeeldfunctie heeft. Er wordt niet alleen 60 tot 70 uur per week hard gewerkt, maar de familieleden hebben onderling veel voor elkaar over.

Door Bart Bakker

Vader Saba (51) toont zich samen met zijn zoon Sadik (30) een uitstekend gastheer. Voor iedereen is er een vriendelijk praatje en de Italiaanse Lavazza koffie smaakt formidabel bij de Turkse familie. Op de achtergrond werken de bedrijfsleiders Dogan (29) en Cihan (23) hard mee in de keuken.

Sadik runt overigens het bedrijf. Sterker nog, de ondernemer is verantwoordelijk voor de franchiseketen van Foodmaster in de regio Den Haag en Leiden. “We zijn een echte ondernemersfamilie”, vertelt hij. “Naast de vele uren die we er in steken, doen we ons werk met veel passie. Verder is het ook belangrijk om strategisch te handelen. In deze tijd is het naar onze visie goed om naast de kwaliteit veel extra service te geven en te zorgen voor een goede informele sfeer. Tevens is het van belang om met andere bedrijven nauw samen te werken. Hierdoor ontstaat er dan voor alle partijen een win-win situatie”.

Ouderen

Op dat moment komt een zorgverlener van Omega Care Foodmaster Sijtwinde binnen. De medewerkster van het Leidschendams-Voorburgse thuiszorgbedrijf informeert naar de mogelijkheden om hier wekelijks koffie te komen drinken. “Het is een fraaie locatie die uitermate geschikt is voor ouderen”, zegt de zorgverlener . “Mijn ervaring is dat het personeel uitermate vriendelijk is en dat de producten van een prima kwaliteit zijn”.

Saba en Sadik Eksi reageren spontaan als de ouderen binnenkomen. Het appelgebak wordt er bij gehaald en sommigen krijgen een extra kop koffie. “Dat is toch geweldig”, zegt Sadik. “Dit zijn wel de mensen die Nederland hebben opgebouwd. Daar moet je gewoon heel veel respect voor hebben. Daarnaast vinden we het prachtig als ze bij ons langskomen. Ze kunnen zich bij ons op een gezellige terras ontspannen en uitzicht hebben op de boten die voorbij komen. Dit geldt ook voor fietsers en de gezinnen die even uirusten”.

Er wordt overigens direct een samenwerking met de thuiszorgorganisatie Omega Care afgesproken. Het bedrijf gaat de uitstapjes met de ouderen onderbreken voor een gezellige ‘pitstop’ bij de Leidschendamse sluis.

Schoolkinderen

Sadik is nog niet uitgesproken, of een klas schoolkinderen komt binnenlopen. De ouderen zien tot hun genoegen dat er een ‘aanval’ op de ijsinstallatie wordt geopend. “We hebben regelmatig een actie dat schoolkinderen hun eigen ijs via de machine mogen maken”, zegt Sadik.

“Met veel enthousiasme wordt hier dan ook gretig gebruik van gemaakt. We staan overigens bekend als een echte fastfoodspecialist die in staat is om ‘lekker, makkelijk en snel’ kwaliteitsproducten te maken. Met onze snacks en verse frites is het gewoonweg smullen geblazen. Je kunt kiezen uit een groot aanbod snacks van A-merkfabrikanten. Want kwaliteit staat bij Foodmaster voorop. Een absolute topper is overigens het assortiment burgers”.

Vitrine

“Maak je keuze uit de slim ingerichte vitrine, de etalage van Foodmaster”, vervolgt Sadik Eksi. “Je ziet precies wat je krijgt. Van een kop koffie met iets lekkers erbij in de ochtend, tot een uitgebreid menu voor de lunch of het diner. IJs en milkshakes staan natuurlijk ook op de kaart. We vernieuwen regelmatig, dus laat je bij elk volgend bezoek verrassen met nieuwe producten."

"Ook voor een broodje zit je bij ons goed, want broodspecials maken het assortiment compleet. Onze ‘plates’ worden standaard geserveerd met frites, rauwkost en saus naar keuze. Maaltijdsalades zijn er in verschillende varianten. Kortom, jong en oud kunnen daarom bij ons terecht”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant