Ruim 50 jaar ervaring bij Aad Stolk en Z

Ondernemer in Beeld 171 keer gelezen

Voorburg - Op het moment dat een oudere mevrouw de winkel van Aad Stolk en Zn. binnenkomt, pakt Sandra meteen een stoel voor de dame. Ze heeft een aantal vragen over een nieuw aan te schaffen televisie. Ruim een uur later is ze nog steeds in het pand aan de Koningin Julianalaan nr. 86- 88.

Inmiddels is ook een dertiger naast haar gaan zitten, die eveneens onder het genot van een kop koffie, meeluistert naar de uitleg over de afstandsbediening en de nieuwste snufjes van de LCD televisie.

“Dit is nou typerend voor ons bedrijf”, lacht Sandra Stolk die samen met haar man Arno de zaak van haar (schoon)ouders Aad en Ria overnam. “Naast service, kwaliteit en een klantvriendelijke benadering staat de laagdrempeligheid bij ons hoog in het vaandel. We hebben een aparte zithoek voor ouderen of diegenen die zich over de TV’s, audioapparatuur, en witgoed willen laten informeren. We nemen voor iedereen alle tijd. En vooral voor ouderen doen we uit respect iets extra’s”.

Het pand brengt overigens een stukje nostalgie met zich mee. Voorheen was hier slijterij Impodra gevestigd. Alleen de ronde stenen wijnnissen herinneren nog aan de periode dat de wijnverkoop hier hoogtij vierde. “We zaten er vlak naast”, herinnert Sandra Stolk zich. “Omdat we meer ruimte nodig hadden, zijn we uiteindelijk verhuisd”.

Totaalpakket

Bij Stolk kan men dus terecht voor alle huishoudelijke elektronica, witgoed, en bruingoed. Daarnaast plaatsen en installeren de vakkundige en ervaren medewerkers op verzoek van de klanten de apparaten. Het Voorburgse bedrijf bestaat inmiddels al ruim vijftig jaar.

“Mijn schoonvader Aad is in de Von Geusaustraat in een kelderbox begonnen”, aldus Sandra. “Daarna volgde de overstap naar een hoekpand aan de Van de Wateringelaan en vervolgens de verhuizing naar de Koningin Julianalaan. Op dit moment zitten we prima op nr. 86- 88. Ook omdat er voldoende parkeergelegenheid voor de deur is”.

Werkplaats

Aangezien Aad Stolk en Zn. reparaties uitvoert aan televisies, witgoed en audioapparatuur is er een ruime werkplaats. “Ook met dit onderdeel van ons bedrijf gaat het bijzonder goed”, vertelt Sandra. “We krijgen veel aanvragen voor reparaties binnen.

"Hoe we hierbij te werk gaan? We gaan uiteraard eerst naar de mensen toe om te kijken wat er precies aan de hand is. Na deze inventarisatie koppelen we zelf alle spullen los of halen de apparatuur uit een keuken of badkamer weg. Dit doen we bewust, want onze vakmensen weten precies hoe ze dit moeten afhandelen."

"Als men zelf bijvoorbeeld een ijskast uit een keuken gaat weghalen, dan is de kans op beschadiging bijzonder groot. In onze service gaan we overigens best ver. Toen iemand zijn wasautomaat kapot ging, hebben we bij ons in de zaak een wasje voor hem gedraaid”.

Ruim assortiment

Van stofzuiger en stoomstrijkijzer tot scheerapparaat en elektrische tandenborstel. Je kunt het zo gek niet bedenken of alle apparatuur voor een huishouden en persoonlijke verzorging is bij Aad Stolk & Zn. te krijgen. Tevens zijn in de speciaalzaak veel accessoires en andere benodigdheden te vinden. Van televisie- en audio/videomeubels tot afstandsbedieningen, batterijen, gloeilampen, stofzuigerzakken, HG reinigingsmiddelen, kabels en antenneonderdelen.

“Men heeft een enorme keuze uit vele modellen van alle gerenommeerde merken, die direct uit voorraad leverbaar zijn”, vertelt Sandra. “En als men toch nog iets anders wil, dan bestellen we dat direct. We steken er veel tijd en energie in om ons assortiment up to date te houden”.

De website www.tvstuk.nl geeft overigens een prima indruk van het vakmanschap en alle mogelijkheden van het Voorburgse familiebedrijf. Ook via het telefoonnummer 070- 3872979 is informatie te verkrijgen.

De openingstijden zijn maandag van 13.00 uur tot 18.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 16.30 uur.

“De koffie staat klaar”, besluit Sandra. “En uiteraard staat de televisie aan voor een demonstratie. De mensen moeten vooral geen haast hebben…..”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant