Oproep aan huiseigenaren Voorburg-Noord

Gemeente 75 keer gelezen

Voorburg - Deze week ontvangen alle huiseigenaren in Voorburg-Noord die nog niet aan de slag zijn gegaan met het wegwerken van achterstallig onderhoud, een brief van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Met deze brief wil de gemeente de huiseigenaren aansporen om alsnog aan de slag te gaan met het onderhoud. Uitgelegd wordt hoe de gemeente hierin kan ondersteunen. Maar hen wordt ook verteld wat er gebeurt als men niets doet.

Sinds 2009 ondersteunt de gemeente huiseigenaren en Vereniging van Eigenaars (VvE?s) in Voorburg-Noord op verschillende manieren om achterstallig onderhoud aan te pakken. Zo kunnen zij een lening met lage rente of een subsidie aanvragen bij de gemeente. Om daarvoor in aanmerking te komen is een actieve VvE en een Bouwkundig Onderhoudsrapport (BOR) nodig. VvE?s kunnen bij de gemeente terecht voor informatie en advies over het activeren van een VvE. En de gemeente heeft voor alle woningen een BOR opgesteld, waarmee eigenaren aan de slag kunnen met het onderhoud.

Antwoordkaart invullen

Vrijblijvend is al deze ondersteuning niet. Daarom vraagt de gemeente aan te geven of en wanneer huiseigenaren van plan zijn te starten met het wegwerken van de geconstateerde gebreken uit het BOR. Hiervoor moet men binnen 6 weken de meegestuurde antwoordkaart ingevuld terugsturen. Wanneer de gemeente geen reactie ontvangt, gaat zij handhaven op het naleven van de wet. Vooral als de geconstateerde gebreken uit het BOR een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid van personen is handhaving noodzakelijk.

> bouwmeeaanvoorburgnoord.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant