Kinderopvang Vlietkinderen

Ondernemer in Beeld 238 keer gelezen

Leidschendam - Kinderopvang Vlietkinderen opent half oktober een nieuwe naschoolse opvanglocatie (NSO) naast basisschool de Zonnewijzer in Leidschendam. Deze school had nog geen opvanglocatie in die buurt. Gezien de ontwikkeling van het Damcentrum anticipeert Vlietkinderen hiermee op de vraag naar naschoolse opvang vanuit de Zonnewijzer.

De NSO is gehuisvest in het voormalig kantoor van WoonInvest aan de Zaagmolenstraat. Deze opening is een treffend voorbeeld van de groei en de ambities van de kinderopvangorganisatie Vlietkinderen, waarin voor iedereen centraal staat dat er in alle opzichten ruimte moet zijn om te groeien.

De kinderopvang stond ook de afgelopen week weer volop in het nieuws. De kosten zouden te hoog zijn en niet in verhouding staan met de geleverde kwaliteit. Wie de locaties van Vlietkinderen - onder andere in Leidschendam- Voorburg - onder de loep neemt, komt er achter dat bij deze organisatie het tegenovergestelde het geval is.

Directeur Hilde Vogelzang en Manager Communicatie Yvonne Bood geven dan ook een exclusief kijkje achter de schermen van de kinderopvangorganisatie, die haar wortels heeft in deze regio en hier een stevige positie heeft.

5000 Kinderen

“In totaal hebben we de zorg voor ruim 5000 kinderen”, vertelt Hilde Vogelzang. “Waarvan er 1076 in de kinderopvang zitten, 1684 bij de naschoolse-opvang-locaties en 410 in de peuterspeelzalen. Daarnaast vangen we bij de tussenschoolse opvang ook nog eens 2300 kinderen op. Ons personeelsbestand bestaat dan ook uit ruim 360 gekwalificeerde en opgeleide medewerkers."

"Kortom, we verstaan ons vak en bieden zodoende vrijwel alle vormen van kinderopvang aan. Onze organisatie is altijd in beweging en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Veranderingen in de samenleving worden dan ook nauwlettend gevolgd”.

Totaalpakket

Maar het totaalpakket van Vlietkinderen is enorm veelzijdig. Mede hierdoor heeft de organisatie een belangrijke sociale functie binnen de regio. “We bieden inderdaad veel verschillende diensten aan”, zegt Yvonne Bood.

“Dan kan men dus bijvoorbeeld denken aan kinderdagopvang, buitenschoolse opvang ( voor-, tussen- en naschoolse opvang), vakantieopvang en peuterspeelzalen. Daarnaast participeert Vlietkinderen in diverse (gemeentelijke) projecten zoals de ontwikkeling van VVE (voor- en vroegschoolse educatie) en de Brede School”.

Missie

De directie van Vlietkinderen heeft voor de komende jaren een duidelijke en ambitieuze missie vastgesteld. “We hebben nog altijd de ambitie om verder te groeien”, aldus Hilde Vogelzang.

“Dit betekent dat het kind en de ouders centraal moeten blijven staan, want de mond-tot-mondreclame is de beste die er is. Dankzij goed opgeleide en betrokken medewerkers, die overigens werken vanuit een pedagogische gedachte, willen we de lat steeds hoog leggen als het gaat om de kwaliteit."

"Elke opvangvorm kent dan ook een eigen pedagogisch werkplan, dat regelmatig wordt geëvalueerd en bijgesteld. Voor actuele input werken we overigens nauw samen met partijen als de gemeente en de basisscholen. Uiteraard is er ook veel overleg met de ouders. Deze communicatie is eveneens heel belangrijk, want we hebben de zorg voor hun kostbaarste bezit”.

Gecertificeerd

Vlietkinderen is HKZ gecertificeerd. Dit betekent dat aan alle normen wordt voldaan ten aanzien van veiligheid, ziekte, hygiëne, privacy en anti-discriminatie. “Vlietkinderen heeft klantvriendelijkheid en klantgericht werken hoog in het vaandel staan”, aldus Yvonne Bood.

“Daarnaast bieden we veel activiteiten”, besluit Hilde Vogelzang. “Dit gebeurt in samenwerking met aanbieders op het culturele, creatieve en sportieve vlak. We ervaren dit dan ook als een meerwaarde en bijzonder waardevol”.

Interesse?

Als men belangstelling heeft voor opvang op één van de locaties van Vlietkinderen, kan men contact opnemen via het mailadres klantenservice@vlietkinderen.nl en telefoonnummer 070-3175959. De website www.vlietkinderen.nl vermeldt veel achtergrondinformatie en het laatste nieuws uit de branche.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant