Speelgroep Kinderspel

Ondernemer in Beeld 262 keer gelezen

Voorburg - De kunst van een startende ondernemer is om op een bepaalde behoefte in te spelen. Als dat lukt en de ondernemer is goed voorbereid en enthousiast, dan wordt het ondernemerschap in veel gevallen succesvol.

Anouk Moreau voldoet met haar bedrijf genaamd 'Speelgroep Kinderspel' volledig aan deze kwalificaties. In vrij korte tijd, sinds haar start in april van dit jaar, is ze naar zes-zeven groepen per week gegaan en daaruit blijkt dat er behoefte is aan haar dienstverlening.

Ze bewijst hiermee dat het anno 2011 mogelijk is om op succesvolle wijze een eigen onderneming te starten. Sterker nog, er is sprake van een vliegende start.

Het concept is wellicht simpel, maar heel doeltreffend. Speelgroep Kinderspel verzorgt muziekspeelgroepen, waar kinderen van zes maanden tot zes jaar de wereld van muziek, spel en dans kunnen ontdekken. "Kinderen zijn dol op muziek", legt Anouk Moreau uit. "De meesten van hen beginnen automatisch te bewegen en geluid te maken zodra ze muziek of zang horen. Dit gebeurt vaak zonder de gêne die wij als volwassenen kunnen ervaren".

Speelgroep Kinderspel nodigt je uit om met je kind naar een muziekspeelgroep te komen en samen te genieten van elkaar, het zingen, dansen, spelen en bespelen van instrumenten.

Aanleiding

Maar hoe is Anouk er nu toe gekomen om dit bedrijf op te richten? Zij droomde al langer van het starten van een eigen bedrijf. Toen ze wegens het werk van haar echtgenoot enige tijd in Londen woonde, volgde ze ‘music classes’ met haar eigen kinderen.

"Ik merkte dat mijn dochter Sophie al heel snel de liedjes kon meeneuriën en de goede gebaren maakte zodra ze het bijbehorend liedje hoorde", zegt de Voorburgse. "Ze had ook enorm veel plezier tijdens de muziekspeelgroepen. Ik vond het echt geweldig om te zien en raakte geïnspireerd."

Toen Anouk Moreau terug kwam in Nederland, is ze haar plannen gaan uitwerken. "Bij het opstarten van een eigen bedrijf komen ook heel wat administratieve procedures kijken," vertelt ze. "Ik wilde alles perfect voorbereiden, zodat ik een vliegende start kon maken."

"Op een gegeven moment had ik een vriendin aan de telefoon die aangaf dat ik er gewoon voor moest gaan, dat ik niet achter mijn computer moest blijven zitten, maar ‘naar buiten’ moest, op zoek naar mijn klanten. Diezelfde dag nog heb ik de flyers laten drukken en ben ze gaan verspreiden. Een maand later had ik mijn eerste groep"

Plezier

De muziekspeelgroepen vinden plaats bij kinderdagverblijf de Blauwe Zebra aan de Looierslaan. "Ik vroeg de manager of ik folders mocht verspreiden", aldus Anouk. "We raakten aan de praat over wat ik doe en zij was zo enthousiast dat ik niet alleen een ruimte mocht gebruiken voor mijn muziekspeelgroepen, maar dat ze me ook vroeg muziekspeelgroepen te verzorgen voor de groepen van het kinderdagverblijf."

"Op maandag kom ik nu bij de dreumesen, op dinsdag bij de peuters en de baby's. De ouders zijn hierbij niet aanwezig, wel de leidsters van de crèche. Zij doen enthousiast mee. Het is mooi om te zien hoe goed de kinderen allemaal meedoen en hoeveel plezier ze er aan beleven."

"Eind mei heb ik vervolgens een proefles verzorgd voor kinderen van de buiten- en naschoolse opvang. Deze zijn in de leeftijd van vier tot zeven jaar. Dit was een dermate succes dat ik nu op de roostervrije dagen voor de buiten- en naschoolse opvang ook muziekspeelgroepen verzorg."

"Eind april werd ik door Jong Florence Den Haag benaderd naar aanleiding van een artikeltje in het Krantje. We hebben een afspraak gemaakt, met als resultaat dat ik werd gevraagd om als gastdocente 2 groepen per week te verzorgen.”

Website

Op de website www.kinderspel.org staat nadere achtergrondinformatie over de activiteiten van Speelgroep Kinderspel. Ook kan men zich via deze site aanmelden. Tevens is Anouk Moreau graag bereid om via het telefoonnummer 06-41139602 nadere informatie te verstrekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant