Diciassette wint etalagewedstrijd

Actueel 236 keer gelezen

Voorburg- Kerst in ’t historisch centrum Voorburg stond geheel in teken van de verhalen van de beroemde auteur Charles Dickens. De ondernemers hadden hun best gedaan om in de etalages de sfeer van het Londen in de negentiende eeuw tot leven te laten komen.

Als extra stimulans om de etalages zo mooi mogelijk te maken organiseerde de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg een etalagewedstrijd. Wethouder Heleen Mijdam reikte hiervoor vanmiddag de prijzen uit en las de passages uit het juryrapport voor.

Tijdens de kerstmarkt in het oude centrum liepen figuren rond die zo uit A Christmas Carol gestapt zouden kunnen zijn. In de etalages moest dit thema ook naar voren komen. Daarnaast was het natuurlijk belangrijk om ook het eigen assortiment in de etalage te verwerken. Een trouwe jury bestaande uit enkele afgevaardigde van de bewoners en de gemeente Leidschendam-Voorburg beoordeelde wederom de etalages.

Diciassette

Voor de tweede opeenvolgende keer werd aan Yolanda en Miel le Coultre de eerste prijs toegekend."Niet alleen de uitvoering is van hoog niveau, maar ook het thema komt goed tot uitdrukking in de presentatie", aldus Heleen Mijdam namens de jury.

Stofferie

Vervolgens liep het gezelschap bij de Stofferie naar binnen."De etalage van de Stofferie laat zien dat ook met relatief eenvoudige middelen een leuk effect bereikt kan worden", vervolgt Heleen Mijdam. De Stofferie ontving dan ook de tweede prijs. Wat de jury zwaar heeft gewogen is het feit dat speciaal voor deze gelegenheid kinderkleding is gemaakt in de sfeer van Dickens.

Big Buddha

Bij de rechter etalage van Big Buddha was het oordeel van de jury: Klein maar fijn. De etalage is smaakvol ingericht en straalt een winterse kerstsfeer uit en daarmee ontving deze winkel de derde prijs.

Eervolle vermelding

In de etalage van ’t Klavertje was zelfs met een beetje goede wil de sfeer van Dickens ver te zoeken. Toch heeft de jury gemeend de etalage te bekronen met een eervolle vermelding vanwege de originaliteit en creativiteit. Ook Aroma Bottega ontving een eervolle vermelding voor de smaakvol ingerichte, kleine etalage. De gebruikte rekwisieten ademen de nostalgische sfeer uit van de kerstverhalen van Charles Dickens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant