Ondernemers gastvrij op kaarsjesavond

Actueel 58 keer gelezen

Voorburg- Op het moment dat een paar duizend bezoekers tijdens kaarsjesavond langs hun winkels wandelden, openden een aantal ondernemers spontaan hun deuren.

Zo bood Patricia Kret-Heirman van kledingzaak Patou gasten spontaan een glas wijn met allerlei lekkere hapjes aan. "Kerstavond is ook een mooi moment om even bij ons tienjarig jubileum stil te staan", zegt de eigenaresse van de kledingzaak te midden van haar personeel en gasten. "Het zijn mooie jaren geweest. Uiteraard kijken we ook naar de toekomst. Je moet er tegenwoordig veel meer voor doen dan een aantal jaren geleden. Maar dat neemt niet weg dat we met een goed gevoel 2012 ingaan".

"Hier ben ik het helemaal mee eens", zei Carla Verhagen vanuit haar nieuwe pand vlak naast De Waag. "We gaan met frisse moed verder. We zijn weliswaar een nu een stuk kleiner gehuisvest, maar onze vaste klanten blijven komen. Dat zie je ook vanavond weer. We zijn er dan ook trots op om onze nieuwe zaak te laten zien".

Kerkstraat

In de Kerkstraat was het in cafe De Hopkamer ook een drukte van belang. De zaak was zelfs vol dat men tot diep in de straat stond te borrelen. Verderop liepen de mensen ook af en aan bij Goldey's waar een overheerlijke kaasfondue op het programma stond. Wim Zeeland toonde zich dan ook een voortreffelijk gastheer. Bij de kraam van 'Aangenaam' werd de kater van eerder op de avond, toen een aantal gasten niet betaalde, weggespoeld. Tientallen gasten dronken er een drankje en kwamen veel bekenden tegen. In de Wielermakershop trakteerden de ondernemers de passanten op overheerlijke broodjes worst. "Dit moeten ze veel vaker doen", zei een dame met haar drie kleinkinderen naast zich. "Óp deze manier komt het Oude Centrum echt tot leven".

Tekst: Bart Bakker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant