Prf. Casimirschool brengt voedsel bijeen

Actueel 44 keer gelezen

Voorburg- Tijdens de kerstviering van de Professor Casimirschool in Voorburg werd, zoals ieder jaar, geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Buren/de Voedselbank, zodat men ook eten en drinken kon doneren.

Dankzij de donaties kon voorzitter Nan de Smet van Stichting Buren uit handen van directeur André Mulder en per klas één leerling, een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 950 euro. Ook stonden er 30 kratten met eten en drinken op hem te wachten. Op de dag na de Kerstviering stroomden nog envelopjes met geld binnen, waardoor het uiteindelijke bedrag zelfs meer dan 950 euro zal zijn.

“Wij zijn heel erg blij met de opbrengsten van de actie van de Professor Casimirschool. Onze stichting biedt hulp aan mensen, die om uiteenlopende redenen niet in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. We geven geen geld, maar met name voedselpakketten. Al het gedoneerde voedsel komt dus terecht bij mensen in onze omgeving die het hard nodig hebben”, aldus De Smet.

Hij voegde er aan toe: “Ik vond het ook erg leuk om in de hoogste groepen van de school te mogen uitleggen wat we doen. De leerlingen stelden heel veel vragen en ik weet zeker dat het tot nog meer begrip heeft geleid voor mensen voor wie het kopen van eten en drinken niet zo vanzelfsprekend is.”

Voor de financiële donaties is ook al een goede bestemming bekend: een bijdrage in de elektriciteitskosten voor het koel houden van het eten en de exploitatie van de bestelauto waarmee de tassen met voedsel aan huis kunnen worden gebracht.

Een mooie opbrengst door de ouders, leerlingen en teamleden van de Professor Casimirschool voor een mooie kerstgedachte: echt iets betekenen voor mensen die niet zo gemakkelijk eten en drinken kunnen kopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant