Wim van Zeeland en Corry de Korte van Goldy’s

Ondernemer in Beeld 178 keer gelezen

Wim van Zeeland (48) runt samen met levenspartner Corry de Korte (41) lunchroom Goldy’s aan de Voorburgse Kerkstraat 32. Degenen die regelmatig een bezoek brengen aan hun zaak ervaren dat de huiselijke sfeer voorop staat en dat men zich begeeft in een pittoresk ingericht monumentaal pand. Daarnaast zijn Wim en Corry altijd zelf aanwezig. Dit wordt door veel (vaste) gasten bijzonder op prijsgesteld. “We hebben iedere dag visite”, zegt Corry. “Ik werk sinds een jaar mee in de zaak, maar zo voelt het dus. De mensen die hier komen zijn gezellig, hebben een prima humeur en nemen graag de tijd voor een lunch of een andere gerecht”.

door Bart Bakker

‘Oude Centrum mooiste plek van Nederland’

Tiroler-avonden, wijn-feesten en jazzoptredens. Het is slechts een kleine opsomming van de dingen die het ondernemersechtpaar organiseert om veel mensen naar de Kerkstraat in Oude Centrum te trekken. “Toch komen er in het Oude Centrum nog veel te weinig mensen”, zegt Wim van Zeeland. “Ik ga me er ook dit jaar weer voor inzetten om iedereen wakker te schudden. Het Oude Centrum moet terug naar de tijd dat de eigenaar zelf weer achter de ‘toonbank’ staat. Hoewel dat in een aantal gevallen ook gebeurt, zouden alle ondernemers dit moeten doen. Sterker nog, deze ondernemers hebben een meerwaarde voor het Oude Centrum. De tijden keren terug dat mensen het prettig vinden om door de eigenaar achter de ‘toonbank’ te worden geholpen. Deze sfeer moet veel meer naar buiten worden gebracht. We zitten in het Oude Centrun niet te wachten op de HEMA en diverse telefoonzaken. Onze kracht ligt op alle fronten op het ambachtelijke vak”.

Avonden

Er worden bij Goldy’s talrijke thema-avonden gehouden. De thema’s bestaan uit mossel,- amuse-asperge en kaasfondueavonden. Ook dit laatste wordt door veel bezoekers van het Oude Centrum gewaardeerd, want de avonden zijn druk bezocht. ,,Natuurlijk vereist het altijd weer de nodige organisatie”, zegt Wim van Zeeland. “Maar we doen dit graag ook voor het Oude Centrum. Hoe meer er wordt georganiseerd hoe beter het voor iedereen is. Neem nou de wijnfeesten. Tal van mensen informeren al stiekem of dit er weer van gaat komen”.

“We zijn overal wel voor in,’’ zegt Corry de Korte, die zelf tijdens Halloween de hele dag verkleed was. “Je leeft tenslotte maar één keer. We zijn dan ook langer open. Tegenwoordig kan men ’s avonds tot 19.00 uur bij ons terecht. Men kan bij Goldy's terecht voor de beste espresso en cappuccino uit Voorburg, gebak, echte Engelse scones, vers gebakken broodjes, club sandwiches, soep van de dag, uitsmijters en nog veel meer heerlijkheden”.

Beleid

Als het horecabeleid en de parkeerproblematiek ter sprake komen, dan heeft Wim van Zeeland hier een duidelijke mening over. ,,Parkeerproblemen zijn er niet,’’ zegt hij. ,,Iedereen kan zijn auto bij sportcentrum Westvliet net over het bruggetje neerzetten. Daar hoeven mensen dan ook zeker niet voor weg te blijven. Sterker nog, doordat we vlak over het bruggetje zitten, kan men bij ons meteen een pittstop maken. Alle publikaties in Het Krantje en op hun website over het horecabeleid heb ik met veel interesse gevolgd. We zijn naar de commissievergadering gegaan waar werd ingesproken. Ondanks dat ik ook mij in sommige situaties herken, ligt de waarheid zoals vaak in het midden. De gemeente laat nu eenmaal steken vallen. Ik zit inmiddels zeventien jaar in het Oude Centrum, maar ik verbaas me nog bijna dagelijks. Dan doel ik bijvoorbeeld op vreemde indelingen door een architect, het niet vaak werken van de palen die in de grond staan, waardoor er alleen auto’s van ondernemers en bewoners in kunnen en de branchevervaging bij tal van winkels. Maar goed, we gaan niet zitten klagen. Corry en ik zijn niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op het Oude Centrum. Voor ons is dit het mooiste plekje van Nederland”.

Onderschrift:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant