De schade viel mee volgens de gemeente. foto: PR
De schade viel mee volgens de gemeente. foto: PR

Minder schade jaarwisseling Leidschendam-Voorburg

Actueel 30 keer gelezen

Leidschendam - Tien jongeren in wijk de Prinsenhof kregen een groepsverbod in de dagen voor oud en nieuw en een gebiedsverbod voor de nacht van de jaarwisseling.

Dertien anderejongeren, ook elders in de gemeente, kregen een waarschuwingsbrief van de burgemeester. Deze maatregelen hebben goed gewerkt. In verschillende delen van de gemeente is vooroverleg geweest met bewoners over de oud- en nieuwviering om vandalisme tijdens de jaarwisseling terug te dringen.

In de wijken waar de meeste schade was te betreuren, 't Lien, de Rietvink en het Damcentrum, zijn samen met wijkbewoners acties op touw gezet. Zeven wijkbewoners zijn in die periode extra alert geweest als 'ogen en oren van dewijk'. Politie en Bureau Halt hebben vuurwerk voorlichting gegeven bij basis- en voortgezet onderwijs en alle afvalbakken in deze wijken zijn verwijderd en vervangendoor plastic zakken. Ook is er een gesprek geweest met horecaondernemers aan de Damlaan.

Het resultaat is, dat in deze proefgebieden de schade sterk is verminderd.Vanwege dit positieve resultaat wil de gemeente deze aanpak voor de komende jaarwisseling ook toepassen op Voorburg Midden en Voorburg Oud. Dat blijkt uit de evaluatie van de jaarwisseling 2011-2012. De vernielingen zorgden voor een schadepost van ruim 27 duizend euro. Bijna tachtig procent van dit bedrag betreftafvalbakken en verkeersborden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant