Laura Olsthoorn en Jeroen De Haard bij de open haard in hun restaurant (foto Bart Bakker)
Laura Olsthoorn en Jeroen De Haard bij de open haard in hun restaurant (foto Bart Bakker)

‘Bij ieder menu een kwartje naar Terre’

Ondernemer in Beeld 213 keer gelezen

VOORBURG - In restaurant Bij De Haard aan de Voorburgse Kerkstraat nr 52 liggen folders van stichting Terre. Sinds twee- en een half jaar spannen de horecaondernemers Jeroen de Haard en Laura Olsthoorn zich in voor Terre, een meisje uit Nootdorp dat het zogenaamde syndroom van Rett heeft.

Door Bart Bakker

Dit is een chromosomale afwijking waarop elke pasgeboren baby, via de bekende hielprik, wordt gecontroleerd. Terre ligt ’s nachts aan de beademing en zit overdag in een rolstoel. Ze is dan ook volledig afhankelijk van de hulp van haar ouders. Op de menukaarten staat vermeld dat een kwartje van ieder menu naar deze stichting gaat.

“We hebben hier zodoende een apart potje voor. Aan het einde van het jaar maken we het totaalbedrag van alle ‘kwartjes’ over. Gemiddeld zitten we op zo’n duizend euro per jaar. Dit is echt belangrijk, want niet alle medische kosten worden vergoed”, zegt Laura Olsthoorn. “Als je lekker uit eten gaat, dan kun je toch wel een kwartje per menu missen voor deze stichting? Terre heeft onze hulp gewoon keihard nodig. Via haar opa, die bij ons kwam dineren, zijn we met de stichting in contact gekomen. Onze gasten doen overigens wel eens spontane donatie voor de stichting. Mede hierdoor hebben we al zo’n drieduizend euro kunnen doneren. Namens Terre zijn we iedereen hier heel dankbaar voor”.

Begaan

Jeroen (33 en Laura (30) zijn zeer begaan met het meisje waarvan op de website www.stichtingterre.nl informatie over haar ziekte is te vinden. “We zijn allemaal maar druk bezig in het leven”, aldus Jeroen. ”Het voelt daarom goed om hier eens bij stil te blijven staan. Het is ook ongelooflijk wat voor prestatie deze ouders leveren om Terre een zo aangenaam leven te bezorgen.’’

Drie jaar

Naast de inspanningen voor Terre zijn Jeroen en Laura zeer begaan met het Oude Centrum. “Bij De Haard bestaat alweer drie jaar”, vertelt Laura Olsthoorn. “We zitten op een gezellig en mooi plekje in Voorburg. Er is hier sprake van sfeer en nostalgie. Aan ons pand zit een enorme geschiedenis. Vroeger was zat hier de Barbaars en daarvoor de buurtkroeg Het Baarsje. We zitten hier alweer een aantal jaren. Met enige trots kunnen we melden dat we zo’n 25 gasten per dag hebben. Onze vaste bestand van mensen die bij ons komen dineren, groeit nog altijd wekelijks. In ons restaurant is sprake van een warme en ongedwongen sfeer. Ik ben zelf als gastvrouw in het restaurant actief, terwijl Jeroen de chefkok is. Hoe het is om met je partner samen te werken? Dit gaat bijzonder goed, want we hebben in het restaurant allebei onze eigen werkzaamheden. Sterker nog, in augustus gaan we trouwen. We zijn hier dan ook bijzonder gelukkig met elkaar. Op een berg tijdens de wintersport ben ik ten huwelijk gevraagd”.

Geheim

Het geheim van het succes ligt in de wisselende menukaart, die iedere maand wordt veranderd. “Zo houden we het spannend”, zegt Jeroen. “Uiteraard kunnen gerechten die eerder succesvol waren weer eens terugkomen op de kaart, maar de gasten waarderen deze variatie enorm. We hebben drie- en viergangen menu’s, die via de maandelijks wisselende kaart zijn samen te stellen. Hier komt men echt voor terug. De menukaart staat op de website www.bijdehaard.nl Tevens gaan we onze gasten met een nieuwsbrief op de hoogte houden. Ook is het mogelijk om op het terras te dineren dat niet aan de voorzijde, maar aan de achterzijde is gevestigd. Ons telefoonnummer is 070- 387 9930 en email info@bijdehaard.nl. Het is overigens raadzaam om van te voren te reserveren”.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant