Het protest op het Damplein (foto: Voorburg Insite)
Het protest op het Damplein (foto: Voorburg Insite)

Burgerprotest op Damplein inzake Camuz

Actueel 36 keer gelezen

VOORBURG - Met de organisatie van een flink burgerprotest op het Damplein tegen het met sluiting bedreigde theater Camuz is meteen geschiedenis geschreven.

Voor het eerst werd het nieuwe plein gebruikt om te demonstreren tegen de gemeente. Circa 300 mensen waren zaterdagvanmiddag bij de overhandiging van meer dan 4000 handtekeningen en een petitie aan wethouder Van Ostaijen (CDA). Dit meldt de website Voorburg Insite.

"Hij bleef het antwoord schuldig of de toekomst van Camuz aan de Damlaan verzekerd was. ‘Binnenkort weten we meer’, zei de wethouder maar ‘de belangen van Camuz staan op mijn netvlies’. Ook collega Houtzager (VVD) was aanwezig", aldus Voorburg Insite. "'Naar verluidt is hij voorstander van het openhouden van het theater als onderdeel van het zich revitaliserende Leidschendam. Marcel Houtzager schijnt vorig jaar voor een open microfoon gezegd te hebben dat Camuz moet blijven, maar ontkende later dit zo stellig te hebben gezegd. Nu ook de ondernemers in Leidschendam zich achter theater Camuz hebben geschaard wordt het voor het college wel heel moeilijk om nee te zeggen tegen de voorgestelde bredere commerciele opzet van het gebouw, zoals de Gemeenteraad destijds wilde".

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant