Theatergroep Voorburg speelt 'Op volle zee'

Actueel 106 keer gelezen

VORBURG - Theatergroep Voorburg brengt in september en oktober 2012 twee eenakters op de planken. ”Op Volle Zee” van de Poolse toneelschrijver Slawomir Mrozek en “Crankybox” van de Nederlandse schrijfster Judith Herzberg.

“Op Volle Zee” is een verhaal over drie personen die gestrand zijn op een vlot, alleen en uitgehongerd. De situatie is uitzichtloos. Wanneer de dikke besluit dat er iemand moet worden opgegeten ontstaat er een politiek spel tussen deze drie schipbreukelingen. Er worden verkiezingen gehouden, stemmen geteld en allianties gesloten. Humor en tragiek wisselen elkaar steeds af en gedurende dit absurdistische stuk komen thema's zoals opoffering, macht en gelukzaligheid aan de orde.

Spelers "Op Volle Zee" : Matthijs Jongejan, Marja van Dam, Emmely van Dijk, Mark v.d.Oever, Charles Abbing.

“Crankybox” speelt zich af in een surrealistische kamer waar de steeds wisselende partners zich vastklampen aan hun partners als troost voor een eerdere mislukking. Romances bloeien op maar verdwijnen in een oogopslag. Niet uit liefde maar als troost voor iets dat eerder misliep. Hun nieuwe partner zien ze dan ook niet, het is geen persoon, maar iemand die de leegte moet vullen. In deze amoureuze estafette is het een komen en gaan voortdurend van belang. Iedereen heeft alsmaar haast. De naar hartstocht hunkerende personages maken steeds weer dezelfde fouten.

Spelers “Crankybox":
Matthijs Jongejan, Emmely van Dijk, Mark v.d. Oever, Marja van Dam, Charles Abbing,Silvio Nero, Donna Maas, Daniëlle de Haas, Marja Trumpi. Regie: Amanda Wolzak

Theatergroep Voorburg,
Burg. Feithplein 97,
2273 BW Voorburg.
7, 8 ,21, 22, 23(*), 28, 29 september en 6 oktober.
Aanvang 20.15 (* 14.15)
Kaarten € 10,00, te bestellen via
www.theatergroepvoorburg.nl of telefonisch 070-3360136.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant