Max Tailleur: Ik lach niet om te huilen (foto: PR).
Max Tailleur: Ik lach niet om te huilen (foto: PR).

Nieuwe theaterseizoen bij Camuz

Actueel 58 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Het nieuwe theaterseizoen gaat bijna van start. Hierbij het overzicht van de programmering in van zaterdag 15 september tot en met woensdag 19 september.

Zaterdag 15 september 2012

Cabaret/Sander van Opzeelanf/ I’m back (try out)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 15.00

HIJ IS BACK!

Wie?
Wie is ‘Back’?
Ik.

Luister, ik kan hier wel bescheiden gaan lopen doen, maar dat zou raar zijn. Ik vraag jullie geld om naar me te komen kijken, en dat dan ook nog midden in een dikke crisis.

Dus dan moet ik wel zorgen dat ik iets te vertellen heb.

Beloofd.

Waarom zou ik anders terug zijn?

Zondag 16 september 2012

Toneel/Max Tailleur/Ik lach om niet te huilen

Aanvangstijd: 14.00 uur

Toegangsprijs: € 12.50

Sam en Moos. Wie kent ze niet? De kameraden van raskomiek en moppentapper Max Tailleur (1909-1990). Decennialang vertelde hij zijn moppen, wietzen en anekdotes aan het publiek. Meestal in zijn vertrouwde theater De Doofpot, maar ook in theaters in Nederland en ver daar buiten. Verhalen over de Joodse schlemiel die toch zijn kop boven water weet te houden.

Een voorstelling over een man met de lach en de tragedie. Een leven vol hoogtepunten en diepe dalen. Want hoewel Tailleur en zijn vrouw de oorlog overleefden, verloren ze al hun familieleden. En na de oorlog verweten de overlevenden Tailleur altijd te lachen om de Joodse tragedie. Daarbij had hij ook nog last van zware reuma die hem zijn hele leven teisterde. Maar altijd bleef hij vechten voor zijn eer en grappen.

Want wat moest Tailleur anders? Hij lachte om niet te huilen.

Een ontroerende theatervoorstelling over een verhaal met grote tegenstellingen en ontroerende momenten, afgewisseld met liedjes en het repertoire van deze komiek.

Woensdag 19 september 2012

Cabaret/Arjen Ederveen/Ederveenzaamheid (reprise)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 17.00

Hilarisch (Het Parool)

Arjan heeft de lachers op zijn hand (Metro)

Arjan helemaal in zijn element (Telegraaf)

Na film, televisie, toneel, musical ging theatermaker puur sang Arjan Ederveen zijn grootste uitdaging allertijden aan: een one-man-show.

In deze Personality Show neemt Ederveen het ABC van de eenzaamheid van de moderne mens -en zichzelf- onder de loep. Door middel van verschillende typetjes laat Arjan een overbevolkte wereld zien van eigen-ikjes.

Hij zingt over onbeantwoorde liefdes, sex op het internet en danst met een kapstok.

Gelukkig wordt Ederveen bijgestaan door zijn trouwe vuilnisbakkenhond Stuk, die nu al staat te popelen om te laten zien hoe geweldig hij als theaterdier Lassie kan vertolken en hoe eenzaam het aan de top kan zijn als je in de rol kruipt van een roze koningspoedel op de catwalk.

Maar, hoe eenzaam Ederveen en Stuk ook kunnen zijn, de zalen zullen vol mensen zitten die om de grappen en hun drama kunnen lachen.

En, als een zaal vol mensen lacht, huilt en hun emoties met je deelt sta je nooit alleen.

Ederveen’s eenzaamheid wordt één groot samen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant