(foto: PR)
(foto: PR)

Theaterfestival Leidschendam-Voorburg komt er weer aan!

Actueel 186 keer gelezen

VOORBURG - Het amateurkunstenfestival van Leidschendam-Voorburg komt er weer aan! Van 3 tot en met 10 november bruist de gemeente van het lokale talent in verschillende producties. Het Theaterfestival produceert zelf een echte Voorburgse musical over Poederdot, de flamboyante Koningin van Voorburg. Ook een bonte parade, een Straattheaterfestival, KorenCup en een theatertour zitten in de koker van het festival.

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een rijk amateurkunstleven. Acteurs, dansers, zangers, schilders, dichters, fotografen: de gemeente bruist van het creatieve talent. Het Theaterfestival probeert al deze groepen op de kaart te zetten en met elkaar te verbinden.

Verrassende programmering

Een week lang staat de gemeente bol van de voorstellingen. Onverwachte optredens op even onverwachte locaties, een open podium, theatersportwedstrijden en openbare repetities. Openingsacts van het Theaterfestival op 3 november zijn een Straattheaterfestival op de Damlaan en in de Herenstraat en een KinderParade die meerdere keren per dag door de winkelcentra trekt. Ook de musical Poederdot wordt op zaterdag 3 november opgevoerd. Op 7 november staat er een KorenCup gepland. Onder leiding van dirigent en pianist Gregor Bak nemen zes verschillende koren het tegen elkaar op. Op 10 november kan het publiek een verrassende route volgen onder de naam Ontroerend Goed met optredens op wel heel bijzondere locaties.

Talent gezocht!

Voor alle onderdelen van het festival kan talent zich nog aanmelden! Kun je dansen, zingen, acteren, verhalen vertellen of dichten? Geef je op voor het Theaterfestival bij projectleider Ellen van Beek, ellenvanbeek@stichting-trias.nl.

De focus van het festival ligt op de nieuwe verbindingen die aangegaan worden tussen verschillende verenigingen en theaters, maar ook met het publiek en de publieke ruimte. Het Theaterfestival biedt deze amateurkunstbeoefenaars een podium en zet de vele amateurkunstenaars die Leidschendam-Voorburg rijk is in de spotlight. De derde editie van het Theaterfestival wordt door Trias, centrum voor de kunsten georganiseerd.

www.theaterfestival-lv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant