(foto: PR)
(foto: PR)

Dans aan de Vliet 2012 weer een feest voor groot en klein

Actueel 85 keer gelezen

LEIDSCHENDAM/ INGEZONDEN - Zondag 9 september was het dan eindelijk zover! Kinderen van alle leeftijden zouden gaan strijden om de felbegeerde 1e prijs van de ‘Dans aan de Vliet danscompetitie’.

Zo’n eerste prijs ontvang je natuurlijk niet zomaar; met enthousiasme en zelfbedachte choreografiën betoverden de kinderen het publiek. Ook kregen zij dit jaar een speciale extra opdracht; binnen één uur moesten zij een Bollywood dans bedenken die de openingsact zou worden van de knallende wedstrijd. Het talent van de kinderen kwam hierbij goed naar boven en het was dan ook een daverend succes. “Wij willen in Camuz blijven dansen”

In totaal waren er 50 dansers en danseressen aanwezig o.a van Moves Haaglanden, Acrorock vereniging, Sos-vereniging olv Ana Teresa Carcamo, Residance Dorany en ballet- en dansschool Leidschendam olv Door Laverman. Met zijn allen zorgen zij voor een divers en multi-cultureel progrmma. De sprankelende Angelique Schipper heeft de presentatie van de show voor haar rekening genomen. De dansstijlen van de groepen waren heel verschillend, zo waren onder andere te zien: moderne dans, hip hop, Indiasche dans en acrobatisch rock. Het was voor de jury dan ook een hele uitdaging om een winnaar te kiezen. De jury heeft uiteindelijk besloten vooral te kijken naar het plezier dat de beleven aan hun dans.

De grote winnaars van de derde editie van Dans aan de Vliet 2012 werden de jonge, maar zeer enthousiaste, DC Kiddo’s van Moves hun knallende hip-hop act. De tweede plaats werd in de wacht gesleept door Thoori Balakashanan met haar prachtige elegante uitvoering van de klassieke Indiase dans. En de derde, welverdiende, prijs ging naar de leerlingen van Ana Terese Carcamo van de SOS-vereniging in Leidschendam.

Als extra verrassing werd deze avond ook een nieuwe ambassadeur van Dans aan de Vliet 2012/2013 uitgekozen. De enthousiaste Philine Vermeulen van De Kicking Girls (vereniging Acrorock) zal dit jaar Dans aan de Vliet vertegenwoordigen. Als ambassadeur zal zij vertellen over haar ervaring met dans en waarom dansen nou eigenlijk zo leuk is. Haar doel is om alle kinderen van Leidschendam-Voorburg enthousiast te maken voor dans, in welke vorm dan ook.

Hoewel op 9 september de grote finale van Dans aan de Vliet plaats vond stond het gehele weekend in het teken van dans. Op zaterdag 8 september vond namelijk ‘In de ban van dans’ plaats. Dans aan de Vliet was van mening dat tijdens de Open monumentendag dans en muziek niet mochten ontbreken. We trapten af met een live optreden op het knusse plein bij Swaensteijn. Hier hebben Esther Klasseens ( piano), Thomas Guirten (cello) en Mira Moreno(dans) een prachtig optreden gegeven. Direct daarna begonnen de dansdemonstraties in theater Camuz. Een uitstekende manier om de kinderen kennis te laten maken met dans en met de andere kinderen.Het programma van dansedemonstraties bevatte voor elk kind wat, zo konden de kinderen deelnemen aan Acrorock, peuter en kleuterdans, hiphop en klassiek indiase dans.

’s Avonds kon men het swingende avondconcert bijwonen in theater Camuz. Het avondconcert van In de ban van dans werd dit jaar verzorgd door Blaazerorkest Windracht 10 onder leiding van Ali Groen.

Heeft u dit evenement gemist?Op 15 december is het weer tijd voor een prachtige voorstelling van Dans aan de vliet: Suite uit het ballet De Notenkraker. Op veler verzoek zal in de Oude Kerk van Voorburg een bijzondere voorstelling te zien zijn. Voor meer informatie en kaarverkoop kunt u terecht op www.dansaandevliet.nl. Kaartjes zijn te koop vanaf begin oktober en voor elk verkocht kaartje gaat €1 naar Stichting Ridder Reinout.

Dans aan de Vliet steunt Ridder Reinout en over deze goeddoelenactie hoort u meer binnenkort. http://www.facebook.com/GoReinout

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant