Geen aanvragen Sociaal Hulpfonds

Actueel 88 keer gelezen

REGIO - De sociale diensten van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten zijn per 1 januari 2012 samengevoegd. De uitvoeringsorganisatie 'Werk en Inkomen' is begin september in Voorburg geopend door staatsecretaris Paul de Krom. De VVD heeft de totstandkoming van deze gezamenlijke sociale dienst, die mede door wethouder Inge Adema voortvarend is gerealiseerd, van harte ondersteund.

Het Voorschotene Gemeenteraadslid Lex Oosterhuis: 'De VVD vindt dat het hebben van een baan het beste middel is om sociaal actief en zelfredzaam te blijven. Het doel is om mensen met een uitkering zoveel mogelijk aan werk te helpen. Dat kan het beste op een plaats waar dienstverlening aan werkzoekenden en bedrijven die vacatures hebben in één organisatie bij elkaar zijn gebracht.' Naast dienstverlening bij een uitkering en het zoeken naar werk kunnen mensen in Voorburg terecht voor schuldhulpverlening. Ook beginnende ondernemers kunnen bij de dienst terecht voor bemiddeling of het starten van een eigen bedrijf.

Thuisbezoek sociale dienst

Mensen kunnen nog wel folders ophalen en briefjes inleveren in Voorschoten, maar een lokaal loket is door betere en digitale dienstverlening niet meer nodig. Gelukkig kunnen mensen die niet zelfstandig naar Voorburg kunnen reizen, huisbezoek krijgen van een medewerker van de sociale dienst. Oosterhuis: 'De VVD vindt het belangrijk dat de drempel om geholpen te kunnen worden laag blijft. Voorburg is vlakbij, maar maatwerk blijft soms noodzakelijk.'

Onderzoek Sociaal Hulpfonds

In 2012 zijn tot op heden geen aanvragen gedaan bij het Sociaal Hulpfonds van de gemeente. De VVD in Voorschoten is benieuwd naar de oorzaken en zal hieraan aandacht besteden in de commissie Mens en Samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant