Laat je kunsten zien!

Actueel 60 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Cultuur gaat in de aanbieding tijdens het theaterfestival in Leidschendam-Voorburg! Van eenflashdub over de flamboyante Koningin van Voorburg, Poederdot, tot prikkelend cabaret van eigenbodem. Het Theaterfestival barst vanaf zaterdag 3 november voor de derde keer los met onverwachte optredens op verrassende locaties.

Amateurkunstenaars en –verenigingen laten tijdens deze week hun kunsten zien. Dit jaar kunnen bezoekers genieten van een parade vol kleur, lawaai en extravagante karakters, intieme of juist uitbundige voorstellingen in en voor de winkelsop de Damlaan en in de Herenstraat in ‘Cultuur in de Aanbieding !’of een Ontroerend goede theatertour.

Het Theaterfestival zet amateurkunstbeoefenaars in de najaarszon, maar ook het publiek wordtuitgenodigd om cultuur te kopen, te bekijken en te bezoeken. Bezoekers die, bewust of onbewust,het festival aandoen kunnen meedoen aan een workshop, bijzondere voorstellingen ervaren, zowelin de theaters als op locatie, of deelnemen aan de ‘Ontroerend Goed’ theatertour. Het publiek kangenieten van voorstellingen uit alle disciplines van amateurkunst die Leidschendam-Voorburg rijk is; van film tot cabaret en van musical tot poëzie. Een kleine greep uit het programma:

Cultuur in de Aanbieding!- zaterdag 3 november
Cultuur in de Aanbieding! vormt samen met De Poederdot Parade de uitbundige opening van hetTheaterfestival. Intieme of juist grootse voorstellingen en amateurkunst in en voor de winkels op de Damlaan en in de Herenstraat door amateurs en zelfs de winkeliers! Laat je verrassen terwijl je de zaterdagse inkopen doet bij de slager of de bakker. Kijken, kijken én kopen. De toegang is gratis en voorstellingen vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur.

Poederdot, de flashdub en de Poederdot Parade – zaterdag 3 november
De flamboyante Voorburgse dame Poederdot staat centraal in deze zogenaamde flashdub, een musical die met ongeveer 50 inwoners uit Leidschendam-Voorburg is gemaakt. De voorstelling combineert de lipdub en flashmob in een spetterend optreden. Na de voorstelling trekt een bonte parade van extravagante karakters door de winkelstraten van Voorburg (12.30 uur) en Leidschendam (15.00). Het startsein van het Theaterfestival!

Vol programma
Een lekker vol programma staat er de hele week in Leidschendam-Voorburg. Naast de openingsvoorstelling, de Poederdot Parade en ‘Cultuur in de Aanbieding!’, kan het publiek van nog veel meer theater genieten! Zo gaan op 8 november zes koren de strijd met elkaar aan in de KorenCup. Operazangeres Wilma Driessen zit in de jury. Deze muzikale avond start om 20.00 uur in de St. Laurentiuskerk in Stompwijk en de toegang is gratis. Cabaretiers Farbod Moghaddam en Angelique Schipper spelen hun cabaretprogramma samen op één avond in the De Tobbe. En ook dit jaar staat er weer een theatertour gepland. Locatietheater in Leidschendam met een lach en een traan boordevol dans, muziek, poëzie en spannende verhalen.

De derde editie van het Theaterfestival wordt door Trias, centrum voor de kunsten georganiseerd in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant