Bart Bakker (foto: Het Krantje)
Bart Bakker (foto: Het Krantje)

Wijnfeest in het Oude Centrum

Columns 58 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN……Nog altijd loop ik vol verbazing door het Oude Centrum. Soms zijn de straten zo leeg dat je denkt: waar kunnen al die ondernemers van bestaan? Voeg daarbij het gebrek aan saamhorigheid tussen een aantal ondernemers, dan moge het duidelijk zijn dat hier wel eens een bijzondere sfeer hangt.

Toch blijf ik respect houden voor al die ondernemers die initiatieven houden om klanten te trekken. Zij zijn dan ook voorbeeld voor degenen die rustig achterin hun winkel blijven zitten of altijd maar commentaar hebben.

Komend weekeinde wordt er overigens een aansprekend feestje gehouden. Zo vindt er aanstaande zondag in de Kerkstraat van 15.30 uur tot 18.00 uur een wijnfeest plaats. Alle restaurants uit het pittoreske straatje doen hieraan mee.

“Het belooft een waar spektakel te worden”, zegt een enthousiaste mede-initiatiefnemer Wim van Zeeland van brasserie Goldy’s. “We weten dat Leidschendam- Voorburg talrijke wijnliefhebbers kent. Dit is daarom een mooie gelegenheid om hen met diverse wijnen in aanraking te laten komen.”

De restauranthouders hebben voor het wijnfeest veel speciale wijnen ingekocht. Iedere horecaondernemer heeft zondag dan ook een andere wijnkaart. “We hopen uiteraard op een grote opkomst”, zegt Wim van Zeeland. “Aangezien we allemaal verschillende bronnen hebben waar de wijnen vandaan komen, is er sprake van een groot aanbod van wijnen. Uiteraard nodigen we alle raadsleden en wethouders ook uit om langs te komen. Dan kunnen ze meteen zien hoe fraai de nieuwe bestrating van de Kerkstraat is geworden”.

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker.

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant