Opening Theaterfestival Leidschendam-Voorburg

Actueel 95 keer gelezen

VOORBURG - Bont uitgedost en met lachende koppies trekt een kleurrijke stoet van kinderen, acteurs, dansers, muzikanten en vijf Poederdotten door de Herenstraat. De Poederdot Parade loopt na afloop van de Poederdotvoorstelling als openingsact door de plassen langs de verraste winkelaars. Het volledige programma, tickets en reserveringen zijn te vinden op www.theaterfestival-lv.nl

De vijf Poederdotacteurs strooien met geld, zoals ook de echte Koningin van Voorburg dat deed, maar dan van chocolade. Ondanks de regen was er veel belangstelling voor de opening van het Theaterfestival Leidschendam-Voorburg, dat afgelopen 3 november van start ging.

Hoewel het met bakken uit de lucht kwam zat de Oude Kerk in Voorburg afgeladen met bezoekersdie de musical over Poederdot kwamen bekijken. De musical, die met alleen maar amateurs uit degemeente gemaakt is, was het startsein van het festival, dat deze hele week in de gemeente staat. Voor en in de winkels van de Herenstraat in Voorburg en de Damlaan in Leidschendam werden nietsvermoedende winkelaars getrakteerd op optredens van bands, poëzie en live schilderkunst in ‘Cultuur in de Aanbieding!’.

De officiële opening vond plaats in theater Camuz in Leidschendam. Wethouder Van Ostaijen sprak vol lof over het initiatief en de verbinding die winkels en cultuur met elkaar aangaan tijdens het festival. Hoewel hij erg enthousiast is, is het ook een bittere pil, want dit is het laatste jaar dat het festival op subsidie van de gemeente kan rekenen. Directeur van Kunstfactor Tom de Rooij deed in zijn speech dan ook een beroep op de wethouder om het initiatief te blijven steunen.

Deze week staan er nog optredens in allerlei culturele instellingen. Op woensdag spelen cabaretiers Farbod Moghaddam en Angelique Schipper hun programma in de Tobbe. Donderdag staat er een KorenCup in Stompwijk en zaterdag kunnen deelnemers aan de theatertour ‘Ontroerend Goed’ weer genieten van onverwachte optredens. Schrijver Kees Torn geeft op 10 november ook een masterclass schrijven in het Dr. Neherlaboratorium, dat speciaal voor deze dag haar deuren nog eenmaal openzet.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant