Aan het einde van de Stompwijkseweg komt het Recreatief Knooppuunt (foto: Bakker Communicatie)
Aan het einde van de Stompwijkseweg komt het Recreatief Knooppuunt (foto: Bakker Communicatie)

Protesten houden aan tegen Recreatief Knooppunt

Actueel 88 keer gelezen

STOMPWIJK - Tijdens de gemeenteraadsvergadering bleek dat bewoners en een aantal fracties tegen de komst van een Recreatief Knooppunt zijn in Stompwijk, bestaande uit een horecagelegenheid en zestig parkeerplaatsen. Dit moet komen bij de rotonde aan de Kostverloren- en de Stompwijkseweg, tegenover de tunnel aan de Rijksweg. De gemeenteraad ging uiteindelijk toch accoord met een kredietvoorstel van ruim een miljoen euro, waar de provincie en ‘Europa’ garant voor staan met een subsidie.

Door Bart Bakker

"Ondanks dat het positief is dat wethouder Mijdam in een klankbordgroep met de bewoners verder wil praten, zien we nog teveel bezwaren,’’ sprak een verontruste bewoonster in tijdens de vergadering. De overlast zal nog veel groter worden. En dat terwijl we al overlast hebben van het vele vrachtverkeer, de gevolgen van de dichtbij gelegen A4 en het slechte wegdek. We moeten er echt niet aan denken dat er een horecagelegenheid komt met maar liefst zestig parkeerplaatsen. Zo’n horecagelegenheid is ook niet te runnen, omdat er geen drankvergunning voor de hele dag is. Trouwens, moet de gemeente niet besparen op de uitgaven?.’’

Steun

De ook op de publieke tribune aanwezige bewoners kregen steun van de fracties van Gemeentebelangen en Groen Links, waarvan de laatste een motie indiende met aanvullende voorwaarden. ,,Er zitten teveel financiele risico’s aan dit project,’’ aldus Nico Hooijmans van Gemeentebelangen. ,,Het College, dat oogkleppen op heeft, doet er alles aan om dit er even snel doorheen te krijgen”.

,,Gaan we zo’n grote subsidie voor een commerciële onderneming beschikbaar stellen?,’’ vult Rob Kniesmeijer van Groen Links aan, die ook vindt dat de risico’s te groot zijn.

Weerwoord’

In haar weerwoord op de kritiek gaf wethouder Heleen Mijdam aan dat de gemeente nog vijf jaar de eigenaar van de grond blijft en dus niet de subsidie voor de commercië gaat gebruiken. “De gemeente is overigens accoord met de eigenaar over de grondtransactie,’’ legde Mijdam op een de huidige stand van zaken uit. ,,Het ruimtelijk kader en de omgevingsvergunning zullen nog worden vastgesteld. In deze vergunning wordt alleen van daghoreca uitgegaan. De aanbesteding voor het gebouw is inmiddels in gang gezet. Drie partijen hebben een ontwerp ingediend. Voor de vacature van exploitant zijn negen gegadigden.’’

In de commissievergaderingen Openbaar Gebied van 27 november en 15 januari zal de wethouder op een aantal lopende zaken nog terugkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant