(Foto: Archief)
(Foto: Archief)

Hij komt, hij komt.....

Actueel 48 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Eindelijk is het weer zover, Sint Nicolaas komt aanstaande zaterdag aan in Leidschendam-Voorburg. De stoomboot met Sint Nicolaas en zijn pieten wordt al rond 10:30 uur verwacht in de sluis van Leidschendam. Het Zwarte Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg, en legt aan in de sluis. Belangrijk, de boot vaart dus niet, zoals andere jaren wel het geval was, door richting Leiden om ter hoogte van de molen te keren. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan!

Nadat de Sint is uitgestapt in de sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur de pieten beginnen met een gezellig meezing festijn. Op de Damplein zijn ook circuspietjes bezig van circus school Circaso. Ook dit jaar is, naast Pedro, Muziekpiet Carlos, lakeipiet, Meneer Piet en de Bakkerspieten, ook klunspiet en meisjespiet aanwezig om samen met de kinderen te zingen.

De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door burgemeester van der Sluijs. Uiteraard worden er voor de Sint allerlei liedjes gezongen. Rond 12:10 vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting de Oude Haven in Voorburg.

Parkeren

Mocht u met de auto komen, kunt u uiteraard gebruik maken van gratis parkeren in de parkeergarage onder het Damplein.

Voorburg

De stoomboot van de Sint meert omstreeks 13:00 uur aan in de Oude Haven van Voorburg, nabij de Kerkbrug. De Sint wordt ook hier verwelkomd door burgemeester van der Sluijs. De Sint heeft uiteraard ook dit jaar weer ruim de tijd om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen.

Vervolgens loopt hij via de Kerkstraat richting het podium in de Herenstraat, waar vanaf 13:30 uur al een feest wordt gebouwd door onder andere Pedro, Muziekpiet Carlos , klunspieten RE-Piet. Op het podium wordt Sint Nicolaas nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg. Na het officiële welkom worden er gezamenlijk met de kinderen allerlei liedjes gezongen. Rond 14:15 uur zal de Sint rondwandelen in de Herenstraat en omgeving en heeft hij ook dit jaar weer alle tijd voor de kinderen van Leidschendam-Voorburg. Ook in Voorburg treden de circuspietjes weer op.

Rond 15:00 uur vertrekt de Sint weer naar zijn logeeradres.

Tijden in het kort: (onder voorbehoud!)

10:15 uur Begin optreden Zwarte Pietenorkest

10:30 uur Aankomst boten in de sluis

11:00 uur Begin programma Damlaan

+/- 11:30 uur Aankomst Sint bij podium Damlaan

12:10 uur Vertrek Sint en zijn gevolg vanaf de Damlaan.

12:45 uur Start optreden Zwarte Pietenorkest

13:00 uur Aankomst boten in de Oude Haven

+/- 13:15 uur Start feest op het podium in de Herenstraat

+/- 13:45 uur Aankomst Sint bij podium Herenstraat

15:00 uur Sint en zijn gevolg vertrekken naar hun logeeradres.

De organisatie is ook dit jaar weer in handen van Stichting Sint Nicolaas Evenementen. Naast de intocht organiseert deze stichting dit jaar hun zesde grote Sint Nicolaas-theatershow. Deze voorstelling wordt opgevoerd op zaterdag 1 december. De voorstelling “Sint en de Maffe Machine” vindt plaats in Sporthal Forum Kwadraat, die speciaal voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een heus theater met licht, geluid en decor. De voorstellingen zijn om 11:00 uur, 13:30 uur en 16:00 uur en duren ongeveer 75 minuten. De kaartjes à € 9,50 zijn verkrijgbaar via de Hoogvliet vestigingen in Leidschendam-Voorburg en via de website www.digisint.nl ( prijs 10 euro incl. adm. kosten). De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf circa 4 jaar tot 99 jaar.

De intocht en de voorstelling worden mede mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Leidschendam Centrum, Vereniging Ondernemend Oud Voorburg (VOOV), Hoogvliet, Karvan Cévitam, Unox, Politie Haaglanden, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Avalex, Senioren van de scoutinggroep RMWB, Reddingsbrigade Leidschendam, Rode kruis, Crystal ICT, e.a.

Wilt u meer weten over de stichting, over de intocht, of over de theatershow, dan kunt u terecht op www.digisint.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant