Fractieleden van de VVD gingen op pad (foto: PR)
Fractieleden van de VVD gingen op pad (foto: PR)

VVD bezoekt ondernemers

Actueel 76 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Onlangs heeft de fractie van de VVD een werkbezoek gebracht aan een aantal ondernemers in de gemeente. Tijdens dit bezoek is gesproken met drie ondernemers die ondanks de negatieve effecten van de langzaam draaiende economie genoeg kansen zien om een eigen bedrijf te starten.

"Zonne-energie op maat", een installatiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in advies, levering en montage van zonnepanelen werd als eerste bezocht. Dit bedrijf wordt langzaam opgebouwd. Twee dagen per week is er een installatieklus en hiernaast geeft het bedrijf ook voorlichting en advies over het gebruik van zonne ernergie. Carlo Abbing, eigenaar van dit bedrijf, gaf aan dat de gemeente naast het verstrekken van subsidie voor duurzame energievoorzieningen de inwoners ook kan helpen door regelmatig informatiebijeenkomsten te organiseren rondom dit thema.

Fractieleden hebben gewezen op de kansen die er liggen bij het Werkplein Corbulo. Het Werkplein, een gemeentelijke dienst die open is voor werkgevers, werkzoekenden, jongeren en startende ondernemers. Op het Werkplein wordt er alles aan gedaan om een passende match te maken tussen de behoefte van de ondernemer en werkzoekenden. De VVD vindt het belangrijk dat het Werkplein actief de baankansen onderzoekt bij ondernemers. Vaak is er sprake van verborgen vacatures omdat een ondernemer niet precies weet hoe hij een goede match kan maken met iemand die werkt zoekt.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Angelique van der Kerkhoff van Praktijk "De Molen". Zij is psycholoog die jongeren met gedragsproblemen begeleidt en leerkrachten en ouders adviseert. Mevrouw Van der Kerkhoff is positief over haar kansen als startend ondernemer in Leidschendam-Voorburg.

Tot slot heeft de VVD fractie een bezoek gebracht aan het gerenoveerde winkelcentrum de Prinsenhof aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam. Ron van Kan, eigenaar van Stomerij van Kan vertelt over de positieve reacties van klanten over het vernieuwde winkelcentrum. Er wordt echter een grote klacht geuit over het parkeerprobleem. Bij de herindeling van de parkeerplaatsen is onvoldoende rekening gehouden met het lang-parkeren van omwonenden. Hier moet en oplossing voor komen in de vorm van een kleine blauwe zone of andere maatregelen. De fractie heeft toegezegd dit onvoorziene probleem bij de wethouder aan te zullen kaarten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant