John Prins, hier samen met zijn moeder Tini, draagt ‘Bernard’ op aan Berry. “Ik ben trots op mijn vader”, aldus John Prins. (foto: Bakker Communicatie)
John Prins, hier samen met zijn moeder Tini, draagt ‘Bernard’ op aan Berry. “Ik ben trots op mijn vader”, aldus John Prins. (foto: Bakker Communicatie)

Bernard opent haar deuren

Actueel 1.529 keer gelezen

De recente opening van het nieuwe restaurant Bernard was ongelooflijk druk. Er waren zoveel vrienden, gasten en relaties gekomen dat men op de hoek van de Kerkstraat zelfs buiten stond. ,,Het was een geweldig moment voor ons familiealbum,’’ zegt Tini Prins, die samen met haar zoon John en echtgenoot Berry de drijvende krachten achter deze aanwinst in het Oude Centrum zijn. “Restaurant Bernard is naar Berry genoemd, want ik ben enorm trots op m’n vader,’’ zegt John Prins. “Het is knap wat hij allemaal in het leven heeft bereikt. Hij is mijn grote voorbeeld.’

Door Bart Bakker

“Het was eigenlijk tijd om het rustiger aan te doen”, lacht de 53-jarige Tini Prins. “We hebben in ons restaurant de Boerderij tenslotte alles op de rit staan. Maar een aantal weken geleden kwam me zoon John naar me toe met het verhaal dat Griff te koop was. Hij vertelde me dat er in dit monumentale pand, waarvan de ligging in Oud Voorburg uniek is, een leuke uitdaging lag. Ik raakte ook enthousiast. Dit was hét moment om nog één keer een nieuwe zaak op te zetten. We waren de eerste met de nieuwe aanpak ‘Integrale horecavergunning’. Tot nu toe is er sprake van een prima samenwerking met de gemeente. Ik wil me er tevens voor inspannen om het Oude Centrum weer bruisend te maken. De saamhorigheid kan veel groter. Ook daar willen we ons steentje aan bijdragen.”

Concept

Bernard is een totaal ander restaurant dan Griff. Sterker nog, beide restaurants zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. “Onze insteek is om van Bernard een culinair bourgondisch restaurant te maken”, vervolgt Tini, die tien jaar in de horeca zit. “John heeft dit concept bedacht. We willen het niveau van de keuken van Griff houden. Maar dit gebeurt voor andere prijzen dan de mensen waren gewend. Dit is mogelijk door onze goede inkoop en het feit dat we zelf keihard in de zaak meewerken. We zijn en blijven een gedreven familiebedrijf. Mijn man Berry doet de boodschappen, John doet de hele leiding en marketing achter de schermen en ik fungeer in De Boerderij en Bernard als gastvrouw. Rutger en Danny zijn onze chefkoks en Niels werkte voorheen bij Griff, die een groot kenner van de culinaire keuken is. Kortom, er staat een geweldig team.’’

Schermen

Waar Tini inmiddels is uitgegroeid tot een bekende lokale ondernemersvrouw, daar werkt John dus veel achter de schermen. Maar wie is John Prins eigenlijk? De 34-jarige Voorburger groeide op in de gemeente en is inmiddels eigenaar van een aantal horecazaken in Den Haag. “Ik zit met zaken in het episch centrum in Den Haag op het Plein. Je kunt overigens geen selectieve doelgroepen hebben. Dat telt ook voor ons, want we hebben een terras met 160 stoelen. Ik wil dus toegankelijkheid voor iedereen in mijn zaken waar een warme culinaire sfeer heerst. Bourgondisch culinair is onderscheidend. Kom kijken, beleef het en deel dan je ervaring. Zo gaan we te werk. Het is onze missie om iedereen die uit nieuwsgierigheid binnen komt, terug te laten komen”.

Welkom

Bernard is geopend vanaf 17.00 uur van woensdag tot en met zondag. Maandag en dinsdag is men gesloten. Begin maart gaat het terras weer open en zal men om 11.00 uur voor de lunch open gaan. “Iedereen is uiteraard van harte welkom om in ons nieuwe restaurant een kijkje te komen”, besluiten Tini en John Prins. “Uiteraard is er dan meteen de mogelijkheid om aan de bar een drankje te drinken, de menukaart te bekijken en van onze culinaire bourgondische maaltijden te genieten. Reserveren kan via het telefoonnummer 070-214 2060. Bernard is overigens Kerstavond en Tweede Kerstdag geopend. Er is de mogelijkheid om het kerstmenu te nuttigen of a la carte te eten.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant