Het Avalex-bestuur staat onder zware druk (foto: Het Krantje)
Het Avalex-bestuur staat onder zware druk (foto: Het Krantje)

Wat heeft Avalex te verbergen?

Actueel 63 keer gelezen

VOORBURG - In de gedeeltelijk openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van afvalverwerker Avalex is vorige week donderdag 13 december een toneelprestatie van formaat geleverd. De rode cijfers werden met een optimisme gepresenteerd alsof het bedrijf alle problemen voorbij is. De stoelendans van de bestuurders deed clownesk aan en het aanblijven van de ‘te dure’ directeur Lincklaen Arriëns werd uitgelegd als “gedegen bemensing”. Toekomst is er niet voor het huidige Avalex. Het wordt of een overheids-NV of de diensten worden aangeboden aan commerciële partijen.

Het lot van ruim 160 medewerkers ligt in de handen van de bestuurders die hebben zitten slapen toen het bedrijf financiële averij opliep en nu de realiteitszin kwijt lijken te zijn inzake het onderkennen van de problemen en de daarbij behorende consequenties.

Insiders zeggen: het openen van de beerput via een officiële hoorzitting waar iedereen onder ede zijn of haar verhaal moet doen, is de enige manier om de waarheid boven water te krijgen. De vraag is: wat hadden en hebben de bestuurders te verbergen terwijl ze intussen hun handen wassen in onschuld en de ellende in de doofpot lijken te willen houden?

Deze week komen we in Het Krantje met een onthullend achtergrondverhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant