Een drukte van belang tijdens de actie van de Voedselbank (foto: PR)
Een drukte van belang tijdens de actie van de Voedselbank (foto: PR)

Actie Voedselbank succes

Actueel 46 keer gelezen

VOORBURG - De Rotaryclub Voorburg hield, samen met Innerwheel, zaterdag 8 en zaterdag 15 december de jaarlijkse inzamelingsactie voor de Stichting Buren, de voedselbank voor Leidschendam, Voorburg en de Haagse wijken Bezuidenhout en Mariahoeve.

De actie,die voor het derde jaar bij AH op het Julianaplein in Voorburg gehouden werd, is weer een groot succes geworden. De actie van de afgelopen zaterdagen bracht maar liefs 275 kratten aan waren op, 35 meer dan vorig jaar. In totaal waren iedere zaterdag 35 vrijwilligers actief om alles voor elkaar te krijgen.

“De mensen leveren graag een bijdrage omdat het directe hulp binnen de eigen omgeving is. Er is weer zeer gul gegeven”, zegt Nan de Smet, voorzitter van de stichting. “De klanten wilden graag meewerken en velen wisten al wat de bedoeling was wanneer ze het bekende gele boodschappenbriefje zagen. Bij veel klanten bleef het niet bij één boodschap, maar zij gaven er meerdere. Sommigen kochten alles wat er op het lijstje stond. Ontroerend was een vrouw die met een vol mandje kwam en vertelde dat ze zelf afhankelijk van de voedselbank was geweest, maar dat ze nu weer genoeg geld had om iets terug te doen. Er waren ook mensen speciaal gekomen voor de actie. De voedselbank is alle klanten, de leden van de Rotaryclub Voorburg, Innerwheel en AH erg dankbaar dat ze deze actie mogelijk hebben gemaakt. Naast de giften van de klanten heeft AH zelf een container goederen geschonken".

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant