Dronken door de Herenstraat

Actueel 10 keer gelezen

VOORBURG - Twee mannen trokken op vrijdag 14 december omstreeks 01.45 uur de aandacht van een politieman, omdat zij dronken over de Herenstraat liepen. De beide mannen hadden tassen bij zich en liepen doelloos heen en weer. Uiteindelijk besloot de agent om beide mannen te controleren, waarna hij de inhoud van tassen bekeek

Een 44-jarige Hagenaar was in het bezit van enkele flessen alcohol. Hij bleek gesignaleerd te staan en moest nog voor bijna 550 euro aan boetes betalen. De 44-jarige werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De tweede man, een 40-jarige Haagse veelpleger, had 4 pakken varkenshaas in zijn tas, waarvan hij meedeelde dat hij die in een supermarkt had gekocht. Dit kon hij echter niet aantonen, waarna hij verklaarde dat hij de vleeswaar op straat had gekocht. De Hagenaar werd daarop aangehouden voor heling. De politie heeft hem ingesloten in het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de pakken varkenshaas afkomstig was uit een supermarkt in de Herenstraat. De politie heeft proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt. De Hagenaar werd op maandag 17 december volgens supersnelrecht door de rechter veroordeeld.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant