Het gaat allemaal om de kerstboom naast de kerk (foto Ap de Heus)
Het gaat allemaal om de kerstboom naast de kerk (foto Ap de Heus)

Kerstboom met nieuwe verlichting

Actueel 65 keer gelezen

VOORBURG - Onlangs werden de lichtjes ontstoken van de grote kerstboom die weer bij de oude kerk staat opgesteld. De boom wordt jaarlijks geschonken door de Tsjechische zusterstad Hranice. Zonder gemeentelijke bijdrage heeft de werkgroep stedenband Leidschendam-Voorburg/Hranice de boom weer kunnen laten plaatsen. De meningen over de nieuwe, gekleurde lichtslangen waren verdeeld.

De Vereniging Ondernemend Oud Voorburg, afgekort de VOOV, adviseerde daarop de verlichting voorlopig uit te schakelen. "Inmiddels heeft de ondernemersvereniging alle zeilen bijgezet en een bedrijf gevonden die nog voor het kerstfeest begint hele nieuwe kerstboomverlichting gaat plaatsen. Op die manier zal er toch een mooie kerstboom staan die het oude centrum waardig is", aldus Wang Choy, voorzitter van de VOOV. "We hebben hiervoor de kosten betaald".

Kerstfeest

In de Herenstraat en omgeving is er dit jaar tijdens het kerstfeest gekozen voor een sprookjesthema. De etalages zijn al sfeervol ingericht en vanaf zaterdag 22 december, zondag 23 december en maandag 24 december zullen tijdens het kerstfeest in het winkelcentrum vele sprookjesfiguren in het ‘echt’ aanwezig zijn.

Kaarsjesavond

Op kerstavond, maandag 24 december vanaf 17.00 uur start de traditionele kaarsjesavond. Alle elektrische verlichting van bedrijven en bewoners gaat uit. Het mooie, oude centrum wordt dan sprookjesachtig verlicht door tienduizenden kaarsjes en kinderen met lampionnen.

"Net als vorig jaar sponsort Van Leeuwen Installatiewerken de kaarsjesavond door handmatig alle lantaarnpalen uit te schakelen en na afloop weer aan te zetten. Vorig jaar nog wilde Stedin hier enkele duizenden euro's voor vragen", meldt een persbericht van de VOOV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant