SP- Kamerlid bezoekt Leidschendam -Voorburg

Actueel 84 keer gelezen

VOORBURG - Inwoner Ap de Heus gaat op 4 februari samen met Sadet Karabulut een dag door Leidschendam-Voorburg om de gemeente te laten zien en de vele dingen die voor en door de inwoners worden gedaan, met name op het gebied van integratie.

Hun eerste bezoek zal zijn FOX AOB, een kleinschalige dynamische onderneming met een breed scala aan dienstverlenende activiteiten. FOX AOB is gekenmerkt als opleidingenbureau, maar is naast de opleidingen zeer actief op het gebied van integratie en reïntegratie. FOX AOB geeft onder andere Nederlandse taaltraining voor allochtone vrouwen.

Daarna gaan ze richting Leidschendam om het Vadercentrum te bezoeken op het Fluitpolderplein 10.
Het doel van het Vadercentrum is dat mannen die naar Nederland gekomen zijn van elkaar leren en door het uitgebreide cursusaanbod kunnen functioneren als een volwaardig lid van onze maatschappij.

Vervolgens bezoeken ze het Wijkcentrum De Plint. Daar is op dat moment een kookworkshop waar ze ook met een aantal andere betrokkenen gezellig een hapje mee gaan eten.

Dan is het de beurt aan Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord op het Valkhof 67 in Leidschendam, die de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland behandelt, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Als laatste zullen ze een bezoek brengen bij Werk en Inkomen op de Prins Bernardlaan in Voorburg, een samenvoeging van de afdelingen Sociale Zaken van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant