Alzheimercafe Leidschendam-Voorburg weer van start

Actueel 101 keer gelezen

LEIDSCHENDAM/ INGEZONDEN - Het Alzheimercafe Leidschendam-Voorburg bespreekt het onderwerp “gedrag en dementie”. In Party-centrum Dekker’s Hoeve vindt elke tweede dinsdagavond van de maand een Alzheimercafé plaats.

Het eerstvolgende café is op dinsdag 8 januari. Het adres is Essepad 6 te Voorburg ( parkeren bij de molen ). U kunt binnenlopen vanaf 19.00 uur – het officiële gedeelte start om 19.30 uur- en het duurt tot 21.00 uur.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Het thema van deze maand luidt: “Gedrag en dementie”

Bij dementie spelen gedragsveranderingen vaak een grote rol. Dementerenden gaan zich vaak anders gedragen dan voorheen. Voor mantelzorgers is dat vaak zeker zo moeilijk als voor de dementerende zelf. In het interview worden een aantal mogelijke verschijnselen ter sprake gebracht, zoals bijvoorbeeld achterdocht, agressie en afhankelijkheid. Ook zal er gesproken worden over hoe sexualiteit en intimiteit kunnen veranderen.

Gastspreker deze avond is Stanley Swinkels psycholoog. Dekker’s Hoeve is bereikbaar met bus 39,45 en 46, met tram 2 en 6 en met Randstadrail 3 en 4. Parkeren is mogelijk bij de molen De Vlieger.

Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen tot de deur worden voorgereden via de ventweg naast de Rodelaan. Wie geen eigen vervoermogelijkheden heeft, belt één dag tevoren tussen 9.00 – 11.00 uur de Vervoersdienst van de Woej. Tel (070)3175626.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Loos van WoonZorgcentra Haaglanden WZH Rustoord. Telefoonnummer 070-7562100.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant