Actie rond parkeerproblemen Frederiklaan

Actueel 173 keer gelezen

Leidschendam- De parkeerproblemen in het winkelcentrum aan de Prins Frederiklaan zijn nijpend. Voor de fractie van Gemeentebelangen is dit aanleiding om het winkelend publiek kerstkransjes aan te bieden als pleister op de parkeerwonde.

GBLV had al eerder in de gemeenteraad aan wethouder Rensen gevraagd om actie te ondernemen om de parkeerproblemen op te lossen. De wethouder gaf toen aan dat volgens hem helemaal geen problemen zijn. Een verzoek van GBLV om een blauwe zone in te stellen werd door het college van B&W daarom van tafel geveegd. Ook de coalitiepartijen (VVD, PvdA, CDA en D66) vonden het niet nodig om een motie van GBLV om de parkeerproblemen aan te pakken te steunen.

GBLV ging zelf naar het het winkelcentrum aan de Prins Frederiklaan om te zien hoe nijpend de problemen zijn. Op de bewuste zaterdag bleek uit gesprekken met het winkelend publiek en de winkeliers dat er echt sprake is van een parkeerprobleem. Er was geen parkeerplaats onbezet en veel automobilisten moesten wachten om te kunnen parkeren. Dit leidt tot een onoverzichtelijke en daarmee ook gevaarlijke verkeerssituatie.

GBLV is benieuwd wat het onderzoek van het college naar de parkeerproblemen aan de Prins Frederiklaan heeft opgeleverd. Het college zal daar in januari verslag van doen. Voor GBLV staat nu, samen met het winkelend publiek en de winkeliers, vast dat actie nodig is om de parkeerproblemen op te lossen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant