Groenlinks stelt vragen over de Ooievaarspas

Actueel 108 keer gelezen

Voorburg - Onlangs is bekend geworden, bij monde van staatssecretaris Klijnsma van de PvdA, dat gemeenten zelf de inkomensgrens voor stadspassen mogen bepalen. Den Haag hanteert een grens van 130% van de bijstandsnorm voor de Ooievaarspas, terwijl die grens in Leidschendam-Voorburg op 110% ligt.

Eerder zei wethouder Rensen dat het wettelijk niet was toegestaan de inkomensgrens te verhogen. Dat argument is nu komen te vervallen. Omdat de Ooievaarspas een belangrijk middel is om mensen en kinderen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport en cultuur, heeft GroenLinks gevraagd de grens ook in Leidschendam-Voorburg te verhogen van 110% naar 130%. GroenLinks vroeg de wethouder ook hoeveel kosten ermee gemoeid zijn als de inkomensgrens van 110% naar 130% wordt verhoogd.

Steeds meer mensen hebben steeds minder te besteden door de opeenstapeling van landelijke en gemeentelijke kortingen op hun inkomen. Door het wegvallen van subsidies gaan bovendien de contributies bij verenigingen omhoog en kunnen ouders het lidmaatschap voor henzelf en hun kinderen moeilijker betalen. Dat is bijzonder ongewenst, zo vindt GroenLinks! Voor een goede gezondheid en ontwikkeling is het belangrijk dat kinderen sporten en aan cultuur kunnen doen. Ongelooflijk wat kinderen daar allemaal van leren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant