Passie en liefde voor Italiaanse keuken

Ondernemer in Beeld 371 keer gelezen

Leidschendam - Adriano (50), Gabriel (53) en Antonio (54) Raimondi zijn opgegroeid in de Italiaanse provincie Calabrië, in San Marco Argentano, een klein dorp op het platteland. Al op jonge leeftijd kreeg het gezin met acht kinderen van hun ouders mee dat genieten en lekker eten met elkaar verbonden zijn. Dit jaar viert de familie hun tienjarig jubileum met hun restaurant Sapori d'Italia in de Haagse Javastraat en het vijfjarig jubileum in Villa Rozenrust, één van de bekendste Italiaanse restaurants op een unieke locatie in Leidschendam.

Door Bart Bakker

Park Rozenrust is een klein park van iets meer dan twee hectare in Leidschendam. In 1955 kocht de gemeente Leidschendam het van de laatste eigenaar. De villa werd van de tuin gescheiden en is sinds 1968 in gebruik als restaurant. Medio 2008 vestigden de Raimondi's zich in Villa Rozenrust. Naast hun restaurant Sapori d'Italia in de Javastraat zochten zij uitbreiding en vonden de ruimte daarvoor in de Villa. Anno 2013 is een bezoek aan Villa Rozenrust meer dan waard. Sterker nog, het is een avondje uit met diverse culinaire hoogstandjes.

Sfeervol

Bij de Raimondi's kan men genieten van pure Italiaanse gerechten op een buitengewoon sfeervolle locatie in Leidschendam. Met haar unieke ligging in Park Rozenrust en vlakbij de Vliet is het restaurant dé plek om in rust te onthaasten en de heerlijkste gerechten te nuttigen, die vers worden bereid met de beste ingrediënten van dat moment. Veelal zijn dit producten uit Calabrië, de streek waar de Raimondi's zijn opgegroeid.

Menu’s

“Op de dinsdag-, woensdag- en donderdagavonden in februari en maart serveert ons restaurant een extra anti-pasti en pasta-menu”, vertelt Antonio. “ Dit drie-gangen wordt geserveerd voor € 28,50. Een overzicht van het menu is op onze website www.villa-rozenrust.nl te vinden. Uiteraard blijft ook ons uitgebreide menu beschikbaar. Onze manier van werken is echt Italiaans en is recent bekroond met de oorkonde “Ospitalita Italiana”.

Restaurant Villa Rozenrust is op maandag na dagelijks geopend vanaf half zes. “Met liefde voor het vak en Italiaanse passie bereiden we de lekkerste antipasti, pasta’s, vlees- en visgerechten”, aldus Antonio. “ We werken via een vast menu en serveren een vier-gangen menu zonder menukaart. Onze gasten kunnen dus van alle gerechten genieten zonder te hoeven kiezen. Het vier gangen menu bestaat uit een bruschetta (Italiaans speciaal gebakken broodje met tomatensalade), verschillende soorten koude en warme anti-pasti (voorgerechtjes), twee soorten huisgemaakte pasta’s en een vis- of vleesgerecht. Voor dit uitgebreide, avondvullende menu vragen we 42,50 euro per persoon. Dit unieke concept is al jaren een groot succes. Uiteraard verzorgen we eveneens bij vergaderingen, feesten en partijen een uitgebreid buffet of diner op maat. Onze gerechten worden elke dag vers bereid waardoor er niet van te voren is te zeggen wat er geserveerd gaat worden. Het blijft altijd een verrassing.”

Antonio: “De meeste gerechten komen uit Calabrie en sommige recepten zijn zelfs overgedragen van oma op moeder op zoon. De kracht van onze keuken is dat we iedere dag verse producten gebruiken. Mensen die bij ons komen dineren, vergeten even dat ze in Nederland zijn. We zorgen er voor dat iedereen een avond in Italiaanse sferen verkeert. Het menu wordt overigens regelmatig van nieuwe gerechten voorzien. Ook dat maakt het boeiend voor onze vaste gasten om terug te komen”.

Trouwlocatie

Het restaurant is dan ook geschikt voor alle gelegenheden. Van een romantisch diner tot een zakelijke bijeenkomst. “Maar we zijn er ook voor grotere groepen gasten, zoals bij bruiloften, want ons pand is al jaren een bekende trouwlocatie”, zegt Antonio. “De liefde speelt een belangrijke rol in ons leven. Zo is het bijzonder om met mijn familie samen met werken. Daarbij houden we van de Italiaanse keuken en vinden we het geweldig als onze gasten een fijne avond bij ons hebben. Daar doen we echt alles voor. We werken er graag hard voor”.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant