‘Vakman in hart en nieren’

Ondernemer in Beeld 432 keer gelezen

Voorburg - De zon gaat eindelijk weer doorkomen. Dit betekent onder andere dat mensen veel zin krijgen om hun tuinen te laten opknappen of om tuinen te laten aanleggen. Voor hovenier Jaap Eerhart breken er daarom weer drukke tijden aan. De 56-jarige vakman is dan ook helema al klaar voor het komende voorjaar en de zomermaanden. Hij viert dit jaar zijn vijftien jarig jubileum als zelfstandig hovenier.

Door Bart Bakker

“Ik heb er veel zin in”, zegt de ondernemer. “Voor alle soorten bestratingen, terrassen, tuinaanleg en onderhoud kan men bij mij terecht”. Tijdens het gesprek met Jaap Eerhart komt meteen al zijn passie en liefde voor het vak naar voren. “Ik ben een gevoelsmens”, vertelt Jaap. “Soms kan ik een tuin, die nog moet worden aangelegd, zo voor mezelf uitbeelden. Mijn enthousiasme wil ik op de klant overbrengen. Als ik bijvoorbeeld een tuin heb aangelegd, dan wil ik de tuin daarna ook onderhouden. Dit geeft me namelijk veel voldoening, niet alleen om iets aan te leggen, maar ook om bij te houden”.

Door de jaren is Jaap Eerhart altijd zelfstandig gebleven. Ook in de lastige tijden. Hij heeft veel gemaakt. Van de opkomst tot de buitenlandse werknemers, die ver beneden de prijs werken, tot het vele shoppen van potentiële klanten. “Maar ik ben altijd mijn vak blijven doen”, reageert Jaap. “Mijn beste referenties zijn de foto’s van de projecten die ik altijd bij me heb.”

Beton producten

Jaap Eerhart staat bekend om zijn enorme kennis, bijvoorbeeld van de materialen. “Stenen zijn er in vele soorten, maten en kleuren, maar ook in diverse kwaliteiten”, aldus Jaap. “Een goede kwaliteit steen garandeert een lange levensduur. Belangrijk is dat men zich goed laat informeren voor wat de kwaliteit van de steen betreft”.

Gebakken stenen vindt men steeds vaker in tuinen terug. “Gebakken producten worden gemaakt van klei waardoor een kleurvaste steen ontstaat”, zegt Jaap. “Momenteel zijn vooral de oud gebakken stenen erg in trek. Ze stoten ook water af. Het gebruik van deze steen garandeert een levenslange kleurvastheid.

Natuursteen producten

“Natuursteen producten hebben een levenslange kleurvastheid”, zegt Jaap. “De kwaliteit hangt grotendeels af van de hardheid van het natuursteen. Zo is marmer een zachte en basalt een harde natuursteen. Zachte natuursteenproducten zijn gevoeliger voor aanhechting van verontreiniging en onderhevig aan slijtage. In de zomer wordt het zo heet dat je er niet op je blote voeten op kunt lopen”.

Keuze

Jaap Eerhart gaat ver om de klanten te begeleiden bij hun juiste keuze. “We komen er altijd uit”, zegt hij. “Van een laag budget tot mensen die wat meer te besteden hebben. Eerhart Sierbestrating is van alle markten thuis. Naast bestraten doen we dan ook alle andere tuinwerkzaamheden zoals het plaatsen van tuinhekken en schuttingen, het opzetten van tuinhuisjes en het aanleggen van vijvers, beplanting en het aanleggen van grasvelden. Ook het onderhoud nemen we graag voor onze rekening.”.

Voor een vrijblijvende offerte kan men bellen naar 070- 321 10 06 of 06- 280 631 64. De website www.eerhart-sierbestrating.eu laat een aantal foto’s van gedane projecten zien.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant