“Onze locatie ligt dichtbij de scholen en is voor iedereen goed bereikbaar”, aldus Marriëtte Swart (foto: Bakker Communicatie)
“Onze locatie ligt dichtbij de scholen en is voor iedereen goed bereikbaar”, aldus Marriëtte Swart (foto: Bakker Communicatie)

Samenwerken met ouders en scholen

Ondernemer in Beeld 73 keer gelezen

Voorburg - ZieZoo is de vaste partner van basisschool de Vijverhof en halen kinderen op van Nieuw Vreugd en Rust, Montessori, Prof. Casimir en de St. Maartsenschool. Maar wat is het geheim van deze buitenschoolse schoolopvang, dat op een aantal locaties is gevestigd en een aparte visie heeft? In een openhartig interview belicht directeur Marriëtte Swart een aantal zaken, waaruit blijkt dat ZieZoo baanbrekend werk verricht.

Door Bart Bakker

Maar eerst beschrijft de onderneemster haar gevoel bij de huidige tendens in de branche, want steeds minder ouders doen vanwege de huidige crisis een beroep op een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang. “Met ZieZoo anticiperen we juist op deze tendens”, zegt Marriëtte Swart. “We zijn namelijk een kleine organisatie met een aantal locaties. Daar komt bij dat iedere locatie een eigenaar heeft. Hiermee zijn we al heel anders dan onze collega’s in de branche, waarin je juist grote organisaties ziet. We kunnen zodoende goed inspelen op de lokale markt en nauw samenwerken met een aantal partners zoals scholen en sportverenigingen. Hierdoor ben je als organisatie wendbaar en flexibel. Tevens werken we nauw samen met de ouders, die bij ons altijd een kopje koffie krijgen en rustig aan kunnen doen, zodat we de tijd nemen om hen bij te praten of uitleg te geven”.

Kosten

“We merken overigens dat, ondanks deze economische tijd, veel vrouwen niet hun baan opzeggen of kwijtraken”, vervolgt Marriëtte. “Natuurlijk zijn er ouders die minder werken, maar de behoefte voor een buitenschoolse opvang is nog altijd aanwezig. De kosten vallen overigens reuze mee. We willen ouders duidelijk maken dat we een meerwaarde hebben. We richten ons echt op kwaliteit. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het personeel dat we hebben. Onze collega’s zijn vrijwel allemaal hoger opgeleid. Tevens werken we met vakkrachten, die aan het CIOS, de PABO of de HALO zijn afgestudeerd. Ook hebben we eigen (ortho)pedagogen in dienst, werken we met mensen van de Kunstacademie en doen we een beroep op natuurgidsen, muziek- en sportspecialisten. De mensen die bij ons werken beheersen dus een bepaalde specialisatie. Kinderen worden hierdoor enthousiaster en krijgen veel zelfvertrouwen”.

Marriëtte Swart merkt dat ouders het hoger opgeleide personeel waarderen. “Onze groepen zijn klein en we hebben relatief veel medewerkers”, zegt ze. “Het gevolg is wel dat we als organisatie hoge personeelskosten hebben. Ouders zijn dan ook wel eens verbaasd dat we zo kunnen werken. Maar het is een bewuste keuze. Onze werkwijze heeft als basis dat mijn echtgenoot Per en ik zelf het franchisebureau runnen. We zijn een platte organisatie met een kleine overhead. Hierdoor kunnen we investeren in onze medewerkers en ligt de nadruk van het bedrijf op de werkvloer”.

Buiten spelen

Opvallend is dat ZieZoo zich vooral richt op het buiten spelen en de natuur. “Bij ons zie je geen computer staan”, zegt Marriëtte. “We doen veel activiteiten die een bepaald thema hebben. Zo hebben we nu een koningsthema waar de kunst en de sport aan worden opgehangen. We gaan op 13 april met alle ouders en kinderen in onze eigen speciale ZieZoo bus, een Amerikaanse schoolbus, naar de Horsten in Wassenaar. Onder leiding van een natuurgids vindt er dan een interactieve wandeling plaats”.

Locatie

ZieZoo zit in Voorburg in het clubgebouw van Forum Sport gevestigd met als ingang de Prinses Margietlaan. Hier huren zij een volledig verbouwde ruimte, die speciaal geschikt is voor buitenschoolse opvang, die plaatsvindt van 7.00 uur tot 19.00 uur. “Deze locatie is dichtbij de scholen en voor iedereen goed te bereiken”, vertelt Marriëtte. “De grote voetbalclub is een fijne partner om mee samen te werken. We doen overigens veel activiteiten leeftijdsgericht. Dit betekent dat iedereen van dezelfde leeftijd bij elkaar zit. Ook dit wordt door de ouders bijzonder gewaardeerd. Tevens zijn we tijdens de vakanties geopend”.

ZieZoo heeft in totaal vier vestigingen, waaronder ook in Pijnacker-Nootdorp en Delft. Op de website www.ziezoo.nl is veel achtergrondinformatie over het bedrijf te vinden. Voor informatie kan men bellen naar 06- 43 11 53 24 of mailen naar loo@ziezoo.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant