Aline Rodts en Wendy Workel (foto Bakker Communicatie)
Aline Rodts en Wendy Workel (foto Bakker Communicatie)

Column: Spoedpatiënten

Actueel 70 keer gelezen

Een heerlijk lang weekend, behalve als je dienst hebt. Tot mijn grote verbazing werd ik niet gebeld over een hond of kat die lekker chocolade eitjes had gegeten. Blijkbaar zijn de vele waarschuwingen van de verschillende media toch nuttig en weten mensen van de gevaren af.

Door Aline Rodts en Wendy Workel

In de praktijk delen wij onze diensten op, zodat wij niet helemaal uitgeput aan de week starten, maar ook zodat wij wat scherper kunnen blijven tijdens de diensten. Wij hebben het geluk de diensten te mogen delen met een aantal collega's, zodat wij niet elke avond of elk weekend oproepbaar zijn. Zo kunnen wij elkaar ook op de hoogte houden van patienten die doordeweeks al zijn geweest, maar mogelijk in het weekend extra zorg nodig hebben. Fijn voor het dier, voor het baasje en ook voor de behandelende dierenarts.

We maken veel mee in zo'n weekend. De patienten die langskomen zijn patienten die niet tot maandag kunnen wachten en ook vaak echte spoedpatienten. Heel wisselend, je weet niet altijd wat je kunt verwachten. Afgelopen weekend zat ik wel met de darmpatienten opgescheept: allemaal honden met ernstige diarree, die daar behoorlijk van uitgedroogd waren. Niet de makkelijkste patienten, maar wel fijn als zij zich beter voelen en weer naar huis mogen. Wendy heeft gek genoeg vaker de echte spoedpatienten: zo ook dit weekend een moederhond in bevallingsnood. Uiteiendelijk is er gekozen voor een keizersnede: moeders heeft wel 8 pups ter wereld gebracht! Helaas zijn er 2 doodgeboren en is 1 vlak na de geboorte overleden. De 5 andere maken het goed en de moeder is goed hersteld na de operatie.
Dat zijn de leuke momenten van een dienst!

Het zou voor elk baasje een gerustelling moeten zijn dat er altijd wel een dierenarts te bereiken is. Vraag ernaar bij jouw eigen dierenarts, zodat je weet wie je kunt bellen als het avond of weekend is.

DierenDokters Voorburg- Prins Bernhardlaan 3 te Voorburg 070-387 2222. www.dierendokters.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant