“Door massage op de hele voet ontspant het lichaam”, vertelt Saskia Klawer tijdens een behandeling aan de voet. (foto: Het Krantje)
“Door massage op de hele voet ontspant het lichaam”, vertelt Saskia Klawer tijdens een behandeling aan de voet. (foto: Het Krantje)

‘Ontspan met voetreflextherapie’

Ondernemer in Beeld 352 keer gelezen

Leidschendam - Veel mensen hebben minder energie dan ze normaal gewend zijn. Waar zou dat aan kunnen liggen? Overwerkt, stress, lichamelijke klachten of depressie? Vijrwel niemand weet dat voetreflextherapie hiervoor een goed werkende preventieve oplossing is. We namen de proef op de som en ondergingen een behandeling in de fraaie praktijkruimte bij specialist Saskia Klawer van Feet Your Body in het Leidschendamse Neherpark. Op de website www.feetyourbody.nl is verdere achtergrondinformatie over de praktijk van te vinden.

Door Bart Bakker

Zo’n 75% van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige klachten ontstaan, zoals hart- en vaatziekten, maag- en darmproblemen, hoofdpijn, rug- en nekklachten. “Stress is grotendeels de oorzaak van alle lichamelijke klachten, die ontstaan in het menselijk lichaam”, legt Saskia Klawer uit. “Vaak begint men het bestrijden van de klachten, maar beter is om de oorzaak aan te pakken”.

Reflexzones

Eenmaal plaatsgenomen op de ruime en mooie stoel in de praktijkruimte begint Saskia haar behandeling. Eerst ontspant ze de voeten, waarna ze per voet zeker een half uur de tijd neemt om bepaalde plekken te masseren. “Bij voetreflextherapie gaat men ervan uit dat de reflexzones die op de voeten aanwezig zijn, corresponderen met de verticale lichaamszones en zodoende met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam”, aldus Saskia Klawer, die haar studie Reflexzonetherapie afrondde aan de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen in Den Haag. Tevens is ze aangesloten bij de beroepsverenigingen VNRT en RBNG.

Doorbloeding

“Door massage op de hele voet  ontspant het lichaam”, vervolgt Saskia. “Het geeft verbetering in de doorbloeding en heft blokkades op in het lichaam waaronder het zenuwstelsel. Voetreflextherapie helpt tevens mee om het defecte onderdeel en daarmee ook het hele lichaam weer in balans te krijgen. Door deze behandeling wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam geactiveerd”.

Pijnpunten

Opvallend is dat tijdens de behandeling Saskia bepaalde pijnpunten ontdekt. We vallen bijna van verbazing uit de stoel als dat pijnpunten in de voet overeenkomen met lichamelijke klachten elders in het lichaam, zoals bijvoorbeeld de ogen of de dikke darm. Dit is dan ook hét bewijs dat de voet in verbinding staat met vrijwel alle delen van het lichaam.  Saskia masseert inmiddels verder en komt ook bij de tenen uit. Eén voor één masseert zij de tenen, waardoor er een ontspannen gevoel ontstaat.  “Het is belangrijk als je in mijn praktijk bent om de dagelijkse snelheid en eventuele zorgen van het leven te vergeten,’’ zegt de Leidschendamse. “Mensen van alle leeftijden komen dan ook bij op consult. Het zou daarom goed zijn als bedrijven de voetreflex behandelingen zouden aanbieden aan hun personeel. Dit werkt namelijk preventief tegen ziekteverzuim”.

Sportclubs

De behandelingen van Saskia Klawer zijn bij veel sporters nog niet ontdekt. Juist hockeyers, voetballers, volleyballers en tennissers zouden haar voetreflextherapie moeten ondergaan. Het is niet alleen goed voor de doorstroming in je lichaam en je voeten, maar men kan zich even helemaal ontspannen. “Ik sta dan ook graag open voor een samenwerking met sportverenigingen en topsporters”, zegt Saskia. “Voor hen is het goed om voetreflextherapie te ondergaan, want de voeten worden tijdens de sportieve ontspanningen enorm zwaar belast. Ik ben er overtuigd dat ik voor hen daarom een meerwaarde kan betekenen”.

Zwangerschap

“Dit geldt overigens ook voor vrouwen die in verwachting zijn, want voor hen is het belangrijk om de voeten goed te verzorgen en het lichaam in balans te houden. “Dit geldt weliswaar voor iedereen, maar vrouwen die in verwachting zijn, geef ik graag op deze manier extra ondersteuning”, aldus Saskia, die overigens ook gespecialiseerd is in An Shen (hoofd, nek en schoudermassage) en Manuele Lymfe Drainage.

Vergoeding

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten voor alternatieve geneeswijzen, waar voetreflextherapie onder valt. 

 


 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant