“Nienke ten Hoor is één van de bekendste diëtisten van Nederland. (foto: Het Krantje)
“Nienke ten Hoor is één van de bekendste diëtisten van Nederland. (foto: Het Krantje)

Dé personal coach bij voeding

Ondernemer in Beeld 368 keer gelezen

Leidschendam - Nienke ten Hoor heeft als diëtiste landelijke bekendheid gekregen. De Leidschendamse schreef veertien boeken over haar vak en heeft sinds 1990 in de loop der jaren een goed bezochte praktijk opgebouwd. Onze redactie nam daarom een uitgebreid kijkje in de ‘keuken’ van de ervaren en gepassioneerde diëtiste die enorm begaan is bij haar patiënten. Haar website www.uwdietist.eu geeft hiervan een helder beeld.

Door Bart Bakker

“Ons lichaam is net een achtbaan”, zegt Nienke. “Er gebeurt van alles en het nuttigen van voedsel speelt hierin een belangrijke rol. We moeten hier dan ook iedere dag doordacht mee omgaan. Mensen die niet goed eten, krijgen klachten. Sterker nog, je wordt op een gegeven moment steeds zieker. Niet alleen in het genezingsproces, maar ook in het preventieve traject spelen diëtisten een belangrijke rol. Zij beschikken namelijk over veel kennis op het gebied van onder-overwicht, diabetes, cholestreol,maag-en darmklachten, eetstoornissen, allergieën en sportvoeding”.

Vakkennis

Nienke ten Hoor haar praktijk zit aan de Sluiskant nr 24. Opvallend is dat veel mensen met uiteenlopende problemen haar bezoeken voor een consult. Haar vakkennis is indrukwekkend. Op veel klachten heeft ze een passend antwoord. Sterker nog, Nienke analyseert snel en doeltreffend. “Heb je last van buikpijn, migraine of hevige hoofdpijnen en je hebt het gevoel dat dit door voedsel komt? Het komt in jouw geval doordat je lever een bepaald stofje losmaakt als je bijvoorbeeld chocolade, drop eet en koffie drinkt”, reageert Nienke, waarna ze als onderbouwing een uitgebreid document uitdraait. “Dit is een passend dieet waarmee je uit de voeten kunt”.

Behandelplan

“In het intakegesprek maken we een grondige analyse waarna het behandelplan start”, vervolgt Nienke. “Na de inventarisatie volgt een analyse van het voorlopige advies, in het derde consult volgt het definitieve advies, waarna zaken zoals de recepten en voeding tijdens  sociale activiteiten zoals feestjes en vakanties ter sprake komen”.

“Mensen die op natuurlijke of spirituele basis aan genezing doen? Er zijn zeker meer oplossingen dan alleen de reguliere (para)medische behandeling, maar met alle respect voor iedereen zijn vak, houd je bij de feiten. Pas op voor kwakzalvers. De huis- en bedrijfsartsen zijn nog altijd uitstekende poortwachters. Ondanks dat er sinds september 2011 geen verwijzing meer nodig is, werk ik graag met hen samen. Het belang van de patiënt dient ten alle tijden voorop te staan”.

Onderwerpen

Nienke ten Hoor stelt zelf diverse dieetpakketten samen en geeft naast workshops en cursussen.

“We behandelen dan verschillende onderwerpen”, vertelt ze. “Uiteraard staat hierin de voeding centraal. Je kunt dan denken aan het proeven, een gezonde smaakontwikkeling, sport en voeding en het eten tijdens de zwangerschap. (Top)sporters zijn bijvoorbeeld bijzonder gefocust op koolhydraten, terwijl dit lang niet altijd nodig is. De portiegrootte van de bekende pasta’s worden dan kritisch onder de loep genomen of zelf helemaal geschrapt”.

Begeleiding

Net als een coach van een topsporter of een elftal, is bij Nienke sprake van intensieve begeleiding. “Zo hebben we een eigen berekenings-programma ontwikkeld, waarmee je dagelijks de eigen voedingsopname kan controleren en vergelijken met de behoefte. Tevens kun je zien hoeveel je per dag dient te bewegen om aan de gestelde doelen te voldoen. Kortom, je hebt er een personal coach bij. Reken maar dat we samen tot een goed resultaat komen”.

Iedereen die informatie wil hebben over Bon  Appetit Diëtisten kan vrijblijvend contact opnemen met Nienke ten Hoor. Via de website kun je je gratis abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief. De onderwerpen zijn altijd gekoppeld aan de actualiteit en bevatten tal van tips op het gebied van voeding.

Bon Appetit Dietisten is te bereiken via (Tel: 070- 3176086)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant