Jonge zeilers op de Vliet tijdens de watersportmarkt.
Jonge zeilers op de Vliet tijdens de watersportmarkt.

Vlietdagen ook voor jongeren

Actueel 67 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Vlietdagen op 13, 14 en 15 september staan bol van de activiteiten. Op en rond de Vliet die Leidschendam met Voorburg verbindt, is ook bij deze achtste editie speciale aandacht voor kinderen en jongeren.

Langs de Vliet bij Leidschendam staan de verschillende scoutinggroepen garant voor een waar waterspektakel. Scouting Hubertus-Brandaan organiseert op zaterdag bijvoorbeeld een stormbaan en kanostunts. Activiteiten zijn verder schminken, maak een Vlietdagenfoto, glittertattoos en touwtje trek met leuke prijsjes. Ook is er de talentenjacht voor jong talent: de Prachtfactor.

Scouting Satoko Kitahara staat op de oude Van Ravesteijnwerf (naast het Dolkgemaal) met verschillende activiteiten waarmee onder andere het verleden van de werf tot leven komt. Scouting Pius XII staat aan de Leidsekade met verschillende activiteiten, speciaal voor kinderen. Het zeekadettenkorps Luitenant Admiraal Prins Bernhard is van de partij met hun schip De Enterprise.

Op en in het water

Aan de Leidsekade kunnen jongeren gratis een duik maken met professionele duikapparatuur in een duiktank met 12.000 liter water met duikvereniging Submarine Stars. Varen is mogelijk met de Vlietzeilers in Optimisten, Surfvereniging de Windsurfers geeft instructie en demonstraties. Met Roeivereniging Rijnland kan jong en oud meevaren in een wherry.

Ook is er een demonstratie met een acht, die maar liefst 16 riemen (roeispanen) heeft. Verder zijn er demonstraties van de Reddingbrigade en WSC Vlietland komt met waterfietsen, kano's en informatie over zeilinstructie en het klimpark op het avontureneiland op Vlietland. De Aquabubbels zijn weer van de partij in Leidschendam en de Oude Haven van Voorburg.

Film, muziek en gondelvaart

In Voorburg op de kade op vrijdag een open lucht bioscoop, kijken vanaf de kade of vanaf de boot. Het publiek kan zelf bepalen welke film vertoond wordt, door te stemmen op www.vlietdagen.nl. Oudere jongeren kunnen overigens voor muziekspektakel op vrijdag ook al terecht in Leidschendam met een speciaal rockprogramma en op het Oude Haven Festival in Voorburg met DJ Dennis van der Geest.

Jong en oud kunnen zich uitleven met het thema 'Macht en Pracht' bij de Candlelight Shipping, een bonte gondelvaart met versierde en verlichte vaartuigen op de zaterdagavond, start in Leidschendam, aankomst in Oude Haven in Voorburg. Zowel in Leidschendam als in Voorburg is er veel muziek op zaterdag en zondag. In Leidschendam op een drijvend podium en in Voorburg bij het Oude Haven Festival.

Macht en Pracht

Ongeveer 25.000 bezoekers worden op en rond de Vliet tussen Leidschendam en Voorburg getrakteerd op uiteenlopend (water)spektakel op 13, 14 en 15 september. Gelijk aan het thema van Open Monumentendag op zaterdag de 14e september, is ook het thema van de Vlietdagen dit jaar: 'Macht en Pracht'.

Hiermee worden met een historische vloot, met muziek, met culinaire- en wateractiviteiten de stadskernen Voorburg en Leidschendam met elkaar verbonden. Kijk op www.vlietdagen.nl voor het volledige programma en voor inschrijven voor de verschillende onderdelen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant