Lifecoach Ineke de Ruyter heeft zich gespecialiseerd in het voeren van allerlei soorten gesprekken (foto Bakker Communicatie).
Lifecoach Ineke de Ruyter heeft zich gespecialiseerd in het voeren van allerlei soorten gesprekken (foto Bakker Communicatie).

Goede gesprekken en blije levenslessen

Ondernemer in Beeld 75 keer gelezen

Soms weet je het gewoon even niet meer en is de behoefte aan een gesprek groot waarin je van alles kwijt kunt. "Ik heb gemerkt dat in deze snelle tijd het voeren van een goed gesprek er niet altijd meer van komt", zegt Ineke de Ruyter, die zich heeft gespecialiseerd in het voeren van allerlei soorten gesprekken. "Je kunt bij mij terecht voor een gesprek over dat wat je bezighoud in jouw leven van dit moment. Dat kan gaan over jezelf, je gezin, je werk of over grote en kleine levensvragen".

Kortom, Ineke heeft een bijzondere praktijk. We gingen daarom eens een 'goed gesprek' met haar aan. De 52-jarige Leidschendamse komt oorspronkelijk uit het onderwijs waarvoor ze de ouderwetse kleuterleidsteropleiding volgde. "Deze opleiding is een goede basis geweest", vertelt Ineke. "Ik heb in het onderwijs veel mooie jaren gehad, waarbij het contact met kinderen,hun ouders en mijn collega's mij veel hebben gebracht. het voeren van gesprekken met ouders en anderen ging mij goed af en enkele collega's adviseerden mij daar meer mee te gaan doen.''

Rust

Er kwam een moment in haar leven dat Ineke de Ruyter uit het onderwijs stapte. "Ik maakte deel uit van een groot samengesteld gezin", aldus Ineke. "Voor de rust en de stabiliteit besloot ik dat te doen. Ik heb in vijf jaar veel geleerd over studiekeuzes, studentenkamers en het blijven ontwikkelen van jezelf. Ik ben weer begonnen met studeren en volgde een cursus lifecoach en een studie coaching en counseling. Dit past bij mij als een oude jas.''

Belangstelling

De kracht van Ineke haar gesprekken zit in kleinschaligheid, de warme belangstelling en de huiselijke omgeving. "Ik zit niet in een klinische praktijkruimte", reageert Ineke aan de keukentafel. "Alles gaat gewoon heel gemoedelijk. In mijn woonhuis heb ik een werkkamer gemaakt die er prettig en sfeervol uitziet. Mensen vertellen er dan ook makkelijk hun verhaal.

Wat voor soort gesprekken ik voer? Dat is echt heel verschillend. Ik heb gesprekken gevoerd over burn-out, verlies van baan of dierbare, opvoedkundige tips geven, of het opnieuw indelen van je week na de geboorte van je eerste kind. Veel mensen hebben het druk en hun agenda staat vol. Ik wil mensen daarom graag helpen om dingen rustiger en overzichtelijker te krijgen. Dat kan dus echt met van alles zijn; bijvoorbeeld het opruimen in en om huis of het coachen van de financiële situatie".

Mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om met Ineke de Ruyter een gesprek te voeren. Dit kan niet alleen in haar praktijk, maar ook via de telefoon, de mail of een ouderwets geschreven brief. "Iedereen kan kijken wat het beste bij hem of haar past", zegt Ineke. "Ik maak altijd vrijblijvend een eerste afspraak, waarin ik je kan informeren over de mogelijkheden".

Informatie

Meer informatie is te verkrijgen via de informatieve website van Ineke, genaamd www.inekederuyter.nl, per e-mail via inekederuyter@gmail.com of het mobiele nummer 06 812 15 384.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant