Katja van der Klaauw en Ivo von Oven zijn echte specialisten in hun vak (foto: Bakker Communicatie).
Katja van der Klaauw en Ivo von Oven zijn echte specialisten in hun vak (foto: Bakker Communicatie).

Florerende manuele therapiepraktijk

Ondernemer in Beeld 918 keer gelezen

Leidschendam - Katja van der Klaauw heeft in 1996 een manuele therapiepraktijk in Voorschoten gestart en opende in 2006 ook haar deuren aan de Leidschendamse Regthuysstraat nummer 1. "De kracht is dat we ons in manuele therapie hebben gespecialiseerd", zegt Ivo von Oven, die samen met haar de praktijk runt. "We zijn specifiek opgeleid in verschillende behandelingen en werken op een rustige manier en voeren geen kraakhandelingen uit".

In totaal zijn er vier therapeuten in de praktijk werkzaam, waarvan er drie manueel therapeut zijn en één fysiotherapeut. De praktijk, die verder wordt gevormd door Hedwig de Jong en Patrick Havik, heeft dus een sterk manueel therapeutisch karakter. "We richten ons op het opheffen van bewegingsstoornissen in gewrichten", aldus Katja van der Klaauw.

"Dit doen we niet alleen bij problemen van de wervelkolom van de rug en de nek, maar ook bij die van alle andere gewrichten. Onze methode bestaat uit rustige handgrepen waarbij niet wordt gekraakt. Het doel van de behandeling is uiteraard het herstel van klachten, maar ook het hervatten van activiteiten op het werk, thuis of in de sport. Tevens doen we veel aan personal coaching en training".

Omgeving
Katja van der Klaauw legt vervolgens uit dat er ook in de omgeving van de klachten wordt behandeld. "Als je een knikker in je schoen plaatst, dan gaat alles daar boven scheef staan", aldus de Voorschotense.

"Als je dus een beweegprobleem in je lichaam hebt, dan ga je als gevolg daarvan compenseren, waardoor de gewrichten in de buurt anders gaan functioneren. We beginnen daarom meteen om die omgeving aan te pakken met onze therapie. Zo werken we langzaam naar de plek toe om het daar weer goed in beweging te krijgen".

Opleiding
De therapeuten van de praktijk hebben een langere opleidingsperiode dan de fysiotherapeuten. Daar ligt eveneens een meerwaarde. "Hierbij speelt onze ervaring een grote rol. Hiermee zijn we echt onderscheidend, want al die jaren behandelen we onze patiënten op een vakkundige en vertrouwde wijze. We weten precies hoe een lichaam in elkaar steekt", zegt Ivo von Oven, die net als Katja van der Klaauw meer dan 25 jaar in het vak zit. Beiden zaten op dezelfde opleiding in Utrecht en komen uit het Haagse metier".

Specialisatie
"Een nieuwe specialisatie in onze praktijk is de behandeling van nekklachten die gepaard gaan met een gevoel van duizeligheid, zweverigheid of hoofdpijn", vervolgt Katja van der Klaauw. "Problemen met de oogbeweging en het evenwicht kunnen hierbij worden voorkomen. We hebben hiervoor een speciaal programma ontwikkeld. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs, dat bij mensen met nekklachten, eventueel gecombineerd met duizeligheids- en of evenwichtsklachten, dit oefenprogramma een positieve bijdrage levert aan het weer normaal kunnen functioneren van de patiënt. Ook de duizeligheid verdwijnt".

Pedicure
Opvallend is overigens dat er ook een pedicurepraktijk is gevestigd met diabetes-specialisatie. "Hier is een grote behoefte aan", vertelt Katja van der Klaauw. "Het geeft ons veel voldoening dat we ook hier veel mensen van hun problemen kunnen afhelpen. Maar dat is het mooie van onze vak. Je ziet iedereen weer vrolijk en opgewerkt naar buiten lopen".

Voor nadere informatie kan men ook kijken op de website www.praktijkfrisolaan.nl. Via de e-mail info@praktijkfrisolaan.nl en de telefoonnummer 070- 326 34 43 kan men eveneens informatie over de behandelwijze inwinnen. De praktijk, die dichtbij de sluis in Leidschendam ligt, is ook goed bereikbaar vanuit Leidschenveen en alle behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant