Achter van links naar rechts: Mustafa, Aziz Aarabe, Lex Donker Curtius, Massimo Del Favero, voor: Michele Ciricosta, Alessandro La Torraca, Giovanni Castelli (foto: Inge Koot).
Achter van links naar rechts: Mustafa, Aziz Aarabe, Lex Donker Curtius, Massimo Del Favero, voor: Michele Ciricosta, Alessandro La Torraca, Giovanni Castelli (foto: Inge Koot).

Fratelli Leidschendam breidt uit

Ondernemer in Beeld 4.569 keer gelezen

Leidschendam - De opening dateert nog maar van een jaar geleden en nu al gaat restaurant Fratelli aan de Sluis in Leidschendam uitbreiden. De traiteur wordt verplaatst naar een pand op het Damplein en in het naastgelegen pand aan de Sluis opent eigenaar Aziz Arabe in maart volgend jaar een Spaans restaurant.

Wat is toch het succes van dit restaurant, waarvan het terras op mooie avonden altijd vol zit en waar je in het weekend op tijd moet reserveren anders is er geen plek meer? “Wij hebben een heel bijzondere prijs/kwaliteitverhouding”, legt bedrijfsleider Lex Donker Curtius uit. “We zitten elke dag vol, ook doordeweeks. En op vrijdag, zaterdag en zondag tweemaal vol."

Maar met alleen een goeie prijs/kwaliteit verhouding kom je er niet in deze tijd van crisis. “Wij zijn een ontmoetingsplek voor oude en nieuwe Leidschendammers. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich bij ons thuis voelt.” Restaurant Fratelli is ook heel populair onder jongeren. “Dat komt omdat je bij ons voor rond de 10 euro al heerlijk kunt eten”, licht Lex toe. “Vanavond komt er bijvoorbeeld een hele groep van het Dalton.”

Traiteur
Fratelli, wat het Italiaans is voor broers, opende 25 jaar geleden haar eerste restaurant in Voorburg. Nu hebben de broers Aziz, Gallit, Marco en Nordin van de ondernemende familie Arabé, restaurants in Leiden, Voorschoten, Delft, Leidschendam en Voorburg. De oudste broer Aziz is de uitbater van het restaurant in Leidschendam.

Vol trots laat hij de nieuwe locatie aan het Damplein zien waar hij in januari de traiteur gaat openen. Aziz: “Voor het raam komt een enorme pastamachine te staan. Het is een industriële machine die nergens in Nederland te vinden is. Wij kunnen hiermee alle soorten pasta maken. Het is ook heel leuk dat iedereen kan zien hoe wij die pasta maken. We gebruiken de pasta voor al onze restaurants en natuurlijk kunnen klanten deze verse pasta bij ons kopen.”

De ruimte in de serre van het restaurant waar de traiteur zich nu bevindt en dan vrijkomt, wordt verbouwd en aangekleed als restaurant. Zo komt er nog meer ruimte voor gasten.

Bereiding
Het draait bij Fratelli niet alleen om de versheid van producten. Ook de manier van bereiden speelt een rol in het succes. Zo beschikt het restaurant over een houtskooloven waarin het vlees gegaard wordt. Ook is er een houten pizza oven waardoor pizza’s de juiste textuur krijgen en krokanter en heel luchtig zijn.

De pizza’s worden gemaakt door een echte Napolitaanse kok. En er is een visvitrine. “Gasten kunnen de vis zelf uitzoeken. Dat gebeurt heel vaak”, vertelt kok Massimo. Bijzonder is de manier waarop de risotto aan tafel wordt bereidt. In een grote parmezaanse kaas wordt de risotto ter plekke geflambeerd waardoor deze een heerlijke smaak krijgt.

Afhalen en catering
Restaurant Fratelli heeft tevens een afhaal- en catering service. “Alles van de kaart kan besteld worden”, aldus Lex. “Klanten kunnen dit dan zelf thuis uitserveren maar zij kunnen ook personeel bij ons huren.” Ook voor grote gezelschappen verzorgt Fratelli de catering.

De gerechten worden op mooi opgemaakt schalen geleverd. Chaving dishes, grote warmhoudbakken, worden tijdens de buffetten gebruikt om de gerechten warm te houden. “Eigenlijk is alles mogelijk bij ons”, concludeert Lex.

Que pasa
In januari opent Fratelli de nieuwe traiteur aan het Damplein. In maart verwacht Aziz dat het naastgelegen Spaanse restaurant, dat de naam Que Pasa krijgt, haar deuren opent. Aziz en Lex zijn blij met de snelheid waarmee de vergunningen voor de traiteur door de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn verleend. Lex: “Daarvoor wil de ik de gemeente bij deze bedanken.”

Restaurant Fratelli is 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur. De keuken is geopend tot 22.30 uur. Reserveren kan via 070-4190700 of via de website www.fratelli.nl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant